Επιτρ. Συμβασιούχων, Εκτάκτων, Αντικαταστατών Μέσης: Αυτοί είναι οι πραγματικοί αριθμοί διορισμών


Η Επιτροπή Συμβασιούχων, Εκτάκτων και Αντικαταστατών Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης με ανακοίνωσή της δίνει τους δικούς της αριθμούς για τους διορισμούς στη Μέση Εκπαίδευση και κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας ότι δίνει παραπλανητικούς αριθμούς: Αναφέρει στην ανακοίνωση της.  

«Ως Επιτροπή Συμβασιούχων, Εκτάκτων και Αντικαταστατών Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης, σε συνέχεια της χθεσινής μας ανακοίνωσης, θέλοντας να φανούν τα πραγματικά στοιχεία για το θέμα του αριθμού των αδιόριστων καθηγητών, δημοσιεύουμε μια σύγκριση με τους ακριβείς αριθμούς διορισμών ανά ειδικότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά έχουν γίνει κατά την περσινή σχολική χρονιά 815 διορισμοί. Στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται και οι ειδικότητες των Γερμανικών, Θεατρολογίας, Ισπανικών, Ιταλικών, Ρωσσικών, Τουρκικών και Φωτογραφίας, ειδικότητες για τις οποίες δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα οι φετινοί διορισμοί. Για τις ειδικότητες αυτές είχαν γίνει συνολικά 78 διορισμοί πέρσι. Έτσι, αφαιρώντας αυτόν τον αριθμό είχαμε 737 διορισμούς σε σχέση με 587 φέτος για τις ειδικότητες που ανακοινώθηκαν μέχρι τώρα. Δηλαδή έχουμε 150 λιγότερους διορισμούς, με τον αριθμό των αδιόριστων να είναι σαφώς μεγαλύτερος εάν αναλογιστούμε τους περίπου 50 που δεν είχαν κάνει αίτηση ή δεν αποδέχτηκαν τον διορισμό κατά την περσινή χρονιά. Επίσης, στον αριθμό αυτό θα πρέπει να προστεθούν και ο αριθμός των αδιορίστων που θα προκύψουν από τις υπόλοιπες ειδικότητες που δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί, αφού και εκεί προβλέπεται να υπάρξει μείωση στους διορισμούς.

Ευελπιστούμε ότι από τώρα και στο εξής το Υπουργείο Παιδείας δεν θα κρύβεται πίσω από παραπλανητικούς αριθμούς και θα τηρήσει τη δική του δέσμευση του για επαναδιορισμό όλων των συμβασιούχων.

Πίνακας στο πιο κάτω έγγραφο:
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


183