Επιτυχία Διδακτορικών Φοιτητών ΤΕΠΑΚ στον Ευρ. Διαγωνισμό Βραβείου Καρλομάγνου για τη Νεολαία 2013


Το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 έγινε η επιλογή του σχεδίου που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη δεύτερη φάση του «Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Βραβείου Καρλομάγνου για τη Νεολαία». Η επιλογή έγινε από την εθνική επιτροπή κρίσης, η οποία συντέθηκε από τους δύο Κύπριους Ευρωβουλευτές, κα Αντιγόνη Παπαδοπούλου και κ. Σοφοκλή Σοφοκλέους, καθώς και από τον κ. Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου, εκπρόσωπο της οργάνωσης νεολαίας YEU - Youth for Exchange and Understanding στην Κύπρο.

ΚΥΠΡΟΣ : ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ "ΚΑΡΛΟΜΑΓΝΟΣ" 2013

Έχουν επισήμως ανακοινωθεί και οι 27 εθνικές συμμετοχές που επικράτησαν στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Βραβείου Νεότητας "Καρλομάγνος" 2013. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε νέους ηλικίας 16 έως 30 ετών, οι οποίοι συμμετέχουν σε προγράμματα που προάγουν την κατανόηση μεταξύ των λαών των Ευρωπαϊκών χωρών. Σε κάθε ένα από τα 27 Κράτη Μέλη, οι εθνικές κριτικές επιτροπές, απαρτιζόμενες από τουλάχιστον δύο Ευρωβουλευτές και έναν εκπρόσωπο οργάνωσης νεολαίας, επέλεξαν τον εθνικό νικητή κάθε κράτους μέλους.

http://www.charlemagneyouthprize.eu/view/en/previous_winners/prev_winners_2013/national_winners_2013.html

Το σχέδιο που επελέγη για να εκπροσωπήσει την Κύπρο στο διαγωνισμό έχει τον τίτλο "Let'sResearch" και ανήκει στους Γιασεμή Παντελή, Καταφυγιώτου Μάρθα, Νησιφόρου Έφη, Παρμαξή Αντιγόνη και Φωτιάδη Θωμά, διδακτορικούς φοιτητές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε καθαρά εθελοντική βάση. Πρόκειται για την πραγματοποίηση της ιδέας ενός ιστοχώρου και ενός διμηνιαίου περιοδικού με την επωνυμία “Let’s Research”, που στόχο έχει να προωθήσει τη δικτύωση και τη συνεργασία μεταξύ νέων και έμπειρων Ευρωπαίων ερευνητών καθώς και τη διάχυση των αποτελεσμάτων των ερευνητικών έργων. Η αναγνώριση της ερευνητικής δραστηριότητας σε ευρωπαϊκό και τοπικό επίπεδο αποτελεί τη βάση για την αναβάθμιση των κοινωνικοοικονομικών συνθηκών και του βιοτικού επιπέδου. Στόχο έχει να γίνει ένα εφαλτήριο ενημέρωσης, επικοινωνίας και διασύνδεσης για τους νέους Ευρωπαίους ερευνητές.

Περισσότερες πληροφορίες για το επιλεχθέν σχέδιο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του, http://letsresearch.eu/.

Επιλογή των τελικών Ευρωπαίων νικητών

Στη δεύτερη φάση της επιλογής για την απονομή του βραβείου, η ευρωπαϊκή κριτική επιτροπή, που θα απαρτίζεται από τρεις ευρωβουλευτές και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και τέσσερις εκπροσώπους του Ιδρύματος του Διεθνούς Βραβείου «Καρλομάγνος» του Άαχεν, θα επιλέξει και θα βραβεύσει ένα από τα 27 σχέδια που υποβλήθηκαν από τις εθνικές κριτικές επιτροπές των κρατών μελών. Οι 3 τελικοί Ευρωπαίοι




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










210