Έργα για την κτηριολογική αναβάθμιση του Παγκυπρίου Γυμνασίου


Η Εφορεία Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λευκωσίας, ανακοινώνει ότι η διαδικασία για την έναρξη της κτηριολογικής αναβάθμισης του Παγκυπρίου Γυμνασίου αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα, που έθεσε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και η υλοποίηση του έργου θα αρχίσει τον Ιούνιο του 2015.

Το ιστορικό αυτό Σχολείο, το οποίο ιδρύθηκε από το 1812,  στα δύσκολα χρόνια της τουρκοκρατίας, στέκει εδώ και δύο αιώνες προσφέροντας στην Παιδεία και τον Πολιτισμό  και στον τόπο γενικότερα. 

Η κτηριολογική αναβάθμισή του επιβάλλεται να γίνει εδώ και τώρα.  Δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια καθυστέρησης.  ΄Ηδη θα έπρεπε να είχε αρχίσει εδώ και κάποια χρόνια.  Η Εφορεία Λευκωσίας, έχοντας ως πρώτιστο μέλημα τόσο την ασφάλεια των μαθητών, όσο και του προσωπικού, το οποίο διακινείται καθημερινά στους χώρους του Σχολείου, τονίζει για άλλη μια φορά ότι δεν θα αποδεχτεί οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου.

Με την κτηριολογική αναβάθμισή του, το Παγκύπριο Γυμνάσιο, το ιστορικότερο Σχολείο του τόπου μας, αλλά και με τη δημιουργία της Επιτροπής, την οποία αποφάσισε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστας Καδής, να συσταθεί για να ασχοληθεί με την αναβάθμιση της πνευματικής προσφοράς του Σχολείου, αυτό θα αποκτήσει και πάλι την παλιά του αίγλη και το κύρος και θα καταστεί το μεγάλο πνευματικό κέντρο, το οποίο σε συνδυασμό, με τη λειτουργία και του Πρωτοποριακού Διαδραστικού Κέντρου Μάθησης, που θα γίνει πραγματικότητα χάρη στην μεγάλη προσφορά του κ. Λουκά Πουρούλλη,   απόφοιτου του Σχολείου και μεγάλου ευεργέτη του, δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλα σχολεία τόσο στην Κύπρο όσο και  στο εξωτερικό.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










188