Εθελοντική δράση του Β’ Δημοτικού Σχολείου Λιοπετρίου


Ως πρώτη δράση, πήραν την πρωτοβουλία να προσφέρουν εθελοντικά μερικά από τα παιχνίδια τους. Ένα μέρος αυτών των παιχνιδιών παρέλαβαν η Λειτουργός Κοινωνικών υπηρεσιών, κ. Ελπίδα Στυλιανού, και ο κ. Παντελής Κακολή, Μέλος του Συνδέσμου Κοινωνικού Εθελοντισμού Λιοπετρίου, τα οποία ανέλαβαν να προσφέρουν σε παιδιά φτωχών οικογενειών που ενδεχομένως δε θα είχαν την τύχη να πάρουν ένα παιχνίδι τα Χριστούγεννα.

Τα υπόλοιπα παιχνίδια πωλήθηκαν στο χριστουγεννιάτικο παζαράκι του σχολείου μαζί με διάφορες άλλες κατασκευές που έφτιαξαν τα ίδια τα παιδιά με τη βοήθεια των δασκάλων τους. Τα έσοδα από τις πωλήσεις δόθηκαν σε άπορους συμμαθητές τους.

Ως δεύτερη δράση, τα παιδιά συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Αναδοχής Παιδιού της Action Aid. Η Action Aid είναι μια οργάνωση που παρέχει τη δυνατότητα έμπρακτης εκδήλωσης της ευαισθητοποίησής μας, όσον αφορά στα προβλήματα που ταλανίζουν κυρίως τις φτωχότερες περιοχές του πλανήτη μας όπως η απόλυτη φτώχεια, η έλλειψη τροφής, νερού, εκπαίδευσης και περίθαλψης.

Πιο συγκεκριμένα, μέσω του Προγράμματος Αναδοχής Παιδιού, επιτυγχάνεται η στήριξη ενός παιδιού, της οικογένειας και της ευρύτερης περιοχής στην οποία αυτό ζει, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, μετά από υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης, η επιθυμία του σχολείου για αναδοχή παιδιού έγινε δεκτή και η πραγμάτωση του στόχου δρομολογήθηκε. Μέσα από ενδοτμηματικές συζητήσεις αναφορικά με το θέμα ή ακόμα και ως απόρροια μαθημάτων και προβολών στα πλαίσια ποικίλων γνωστικών αντικειμένων, οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τα προβλήματα που ταλανίζουν την ανθρωπότητα και ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά. Στη συνέχεια, τους γνωστοποιήθηκε η δράση της Action Aid και αποφασίστηκε η αναδοχή παιδιού από τη σχολική μονάδα. Μαζεύτηκαν χρήματα και ακολούθησε ταχυδρομική αποστολή τους στην Action Aid. Τα παιδιά ευελπιστούν ότι αυτή τους η ενέργεια θα συμβάλει στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του συγκεκριμένου παιδιού και της οικογένειάς του.

Σε μικρό χρονικό διάστημα το σχολείο παρέλαβε ένα φάκελο με τα στοιχεία του παιδιού του οποίου είναι ανάδοχοι. Ενός τετράχρονου αγοριού από το Αφγανιστάν και το πρώτο του μήνυμα, μια ζωγραφιά.

(Από την τελευταία έκδοση του ενημερωτικού δελτίου του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού «Παιδεια και Πολιτισμός»)




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










257