Έτοιμες για αγώνα οι εκπαιδευτικές οργανώσεις για να μη μείνουν αδιόριστοι 200+90 συμβασιούχοι


Από την ώρα που ψηφίστηκε ο νόμος στη Βουλή για παγοποίηση των προαγωγών, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ετοιμάζονται για ένα διαρκή αγώνα, με στόχο, να μη μείνουν αδιόριστοι οι συμβασιούχοι τον προσεχή Σεπτέμβριο. Παρά τα άσχημα δεδομένα στη οικονομία μας είναι διάχυτη η αισιοδοξία ότι μπορεί να επιτευχθεί μια λύση που το ολιγότερο θα μειώνει το βαθμό του προβλήματος.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο συνολικός αριθμός που θα επηρεαστεί με τα σημερινά  δεδομένα είναι γύρω τους 200 εκπαιδευτικούς της Μέσης και 90 της Δημοτικής. Υπολογίζεται ότι ειδικά για τη Μέση και πριν από την παγοποίηση των προαγωγών  έμεναν αδιόριστοι 150 εκπαιδευτικοί (λόγω των πέντε όρων που εξουδετέρωσαν σε μεγάλο βαθμό την απάλειψη της μιας επιπλέον διδακτικής ώρας).  

Ήδη άρχισαν οι πρώτες νύξεις προς αυτή την κατεύθυνση (προχθές στη συνάντηση για  τον ΙΔΑΒΕΠ) και αναμένεται ότι οι ασφυκτικές πιέσεις στο παρασκήνιο θα ενταθούν μετά το Πάσχα. Το γεγονός ότι ο νόμος δίνει την ευχέρεια στον υπουργό Παιδείας να πείσει τον ομόλογό του των Οικονομικών για να δεχτεί την ανάγκη να δοθούν οι υπόλοιπες θέσεις προαγωγής  είναι το κυριότερο σημείο, στο οποίο οι εκπαιδευτικοί στηρίζουν την αισιοδοξία τους για κάτι καλό.

Επίσης, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις θέτουν και θέμα ηθικής τάξης για την Κυβέρνηση, η οποία απέκοψε από το μισθό των εκπαιδευτικών, ένα ποσό, για να μην μείνουν άνεργοι συνάδελφοι τους και αμέσως μετά αναίρεσε τη συμφωνία. Η λογική ότι η Κυβέρνηση απάλειψε την  πρόνοια για μια επιπλέον διδακτική ώρα και είναι η Βουλή που ψήφισε το νόμο δεν περνά στις εκπαιδευτικές οργανώσεις αφού η Κυβέρνηση τήρησε σιγή ιχθύος αφήνοντας την πρόταση του ΔΗΣΥ να ψηφιστεί από τη Βουλή.      

Όπως μας δήλωσε αξιόπιστη πηγή, το ότι θα δοθούν εξαιρέσεις είναι δεδομένο, το ερώτημα που προκύπτει είναι πόσοι θα ευεργετηθούν και πόσοι θα μείνουν εκτός νυμφώνος .

Ο δρόμος μέχρι το Σεπτέμβριο είναι μακρύς και το καλοκαίρι θερμό.  

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










205