Έτσι φθάσαμε από τους 180 στους 50 αδιόριστους στη Μέση Εκπαίδευση


 Ευχάριστη έκπληξη προκάλεσε σε πολλούς εκπαιδευτικούς Μέσης η σαφής δήλωση εκπροσώπου του Υπουργείου Παιδείας στο Paideia-News ότι τελικά ο αριθμός των αδιορίστων, το Σεπτέμβριο θα είναι μόνο 50. Όπως έγκυρα πληροφορούμαστε, ο αριθμός των αδιορίστων αποτέλεσε θέμα οργιώδους παρασκηνίου τις τελευταίες τρεις μέρες με την εμπλοκή αξιωματούχων και φορέων της εκπαίδευσης.   Η διαφωνία στον αριθμό που βγήκε προς τα έξω (180) ήταν έντονη. Αυτό τον αριθμό δημοσίευσε  και το  Paideia-News.

Μετά από τις έντονες διαφωνίες για τις διαφορετικές εκτιμήσεις επήλθε συμφωνία στον αριθμό. Το Υπουργείο Παιδείας ζήτησε πληροφορίες  και πήρε απάντηση ότι ίσως ο αριθμός των 180 μπορεί να μειωθεί στους 150. Επιμένοντας το Υπουργείο Παιδείας φθάσαμε στην ουσία της διαφοράς. Ο αριθμός των 180ή 150 έβγαινε σε σύγκριση με τους διορισμούς Δεκεμβρίου 2012 και Σεπτεμβρίου 2013. Το Υπουργείο Παιδείας θεωρεί όμως αδιανόητο να γίνεται αυτή σύγκριση, καθιστώντας σαφές ότι το δίκαιο και το ορθό είναι  να γίνεται σύγκριση Σεπτεμβρίου 2012 και Σεπτεμβρίου 2013. Πράγματι έγινε αυτός ο υπολογισμός και ο ακριβής αριθμός  των αδιορίστων που βγήκε ήταν 59. Σε αυτό το σημείο και με μέτρο σύγκρισης την περίοδο  Σεπτεμβρίου 2012 – Σεπτεμβρίου2013  υπήρξε συμφωνία μεταξύ των δυο πυλώνων της εκπαίδευσης στον αριθμό. Αν υπολογιστούν κάποιες θέσεις που θα δοθούν αργότερα, τότε ο αριθμός των αδιορίστων θα μειωθεί γύρω στους 50, που είναι και θέση του Υπουργείου Παιδείας.  

Να σημειώσουμε ότι διορισμοί συμβασιούχων γίνονται μέχρι το Δεκέμβριο καλύπτοντας κενά είτε λόγω  πρόωρων αφυπηρετήσεων είτε νέων αναγκών με την έναρξη της σχολικής χρονιάς .   

Τέλος, στο Υπουργείο Παιδείας υπογραμμίζουν  ότι δεν θα υπήρχε κανένας αδιόριστος  αν δεν υπήρχε το πρόβλημα της μαζικής αποχώρησης  αλλοδαπών μαθητών λόγω κρίσης, κάτι που μειώνει αναπόφευκτα τους διορισμούς και προπάντων φιλολόγων στα προγράμματα αλλόγλωσσων.  

Η πρώτη εικόνα της κατάστασης θα φανεί την ερχόμενη Τρίτη οπόταν θα ανακοινωθούν οι μεταθέσεις και διορισμοί συμβασιούχων από την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.  




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










169