Έτσι θα εφαρμόζεται η «εβδομάδα εργασίας» των μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων


Η πρόεδρος της ΠΣΕΜ Γιώτα Κυπριανού εξέφρασε στο paideia-news.com την ικανοποίησή της γιατί υπήρξε ομόφωνη απόφαση. Η συμφωνία προνοεί τα εξής για τη φετινή χρονιά:

*Για να μην αδικηθούν, οι μαθητές της Β΄ Λυκείου θα κάνουν κανονικά την εβδομάδα εργασίας τους, δηλαδή πενθήμερο.

*Οι μαθητές της Α΄ Λυκείου θα έχουν τριήμερο εργασίας

*Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου θα έχουν διήμερο εργασίας.

* Από την ερχόμενη χρονιά θα καταργηθεί πλήρως η εβδομάδα εργασίας στη Β΄ Λυκείου.

Η διευθύντρια Μέσης, Ζήνα Πουλλή δήλωσε στο paideia-news.com ότι η καινοτομία είναι το διήμερο στη Γ Γυμνασίου.

Οι επισκέψεις των μαθητών στους χώρους εργασίας, δεν θα γίνονται όλες σε προκαθορισμένο χρόνο, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, αλλά το κάθε σχολείο θα αποφασίζει χωριστά τις ημερομηνίες. Όπως μας είπε η κ. Πουλλή, στο κάθε σχολείο θα συσταθεί μια Επιτροπή, η οποία αποτελείται από το Διευθυντή, το Β Διευθυντή, τον πρόεδρο του Μαθητικού Συμβουλίου τον πρόεδρο του Συνδέσμου Γονέων και ένα σύμβουλο καθηγητή, οι οποίοι θα λαμβάνουν τις αποφάσεις αναφορικά με το θέμα.

Η Μαθητική Κίνηση ΠΕΟΜ, με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «οι επιφυλάξεις μας παραμένουν ως προς τα κριτήρια επιλογής των επαγγελματιών που θα κάνουν τα σεμινάρια και τα κριτήρια επιλογής των χώρων επισκέψεων, αλλά είναι θετικό το γεγονός ότι η φετινή χρονιά θα αποτελεί ένα μεταβατικό στάδιο και στο τέλος της θα μπορούμε να αξιολογήσουμε την εφαρμογή του για διόρθωση αδυναμιών και προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν».Ως ΠΕΟΜ νιώθουμε δικαιωμένοι και στέλλουμε αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της Κύπρου».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










151