Έτσι «αποφασίστηκε» ο "σφαγιασμός" των 500 συμβασιούχων εκπαιδευτικών


To paideia-news.com αποκαλύπτει σήμερα πως το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε την τελευταία στιγμή τον «αποκεφαλισμό» από τη νέα χρονιά 500 εκπαιδευτικών στέλνοντας τους στην ανεργία..

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, η απόφαση ελήφθη την ώρα που στο Υπουργείο επεξεργάζονταν την πρόνοια της συμφωνίας με την Τρόικα για μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 5.000 μέχρι το 2016. Αφού έβαλαν τα στοιχεία κάτω και έκοψαν θέσεις από διάφορους τομείς της δημόσιας υπηρεσίας βρήκαν ότι υπολοίπονταν ακόμη 500 άτομα. Τότε ρίχθηκε η ιδέα για αύξηση των ωρών διδασκαλίας των εκπαιδευτικών κατά μία ώρα. Αφού έγιναν οι υπολογισμοί βρήκαν  ότι αυτή η λύση θα ήταν ….ιδανική για τη συμπλήρωση του παζλ. Η ιδέα εγκρίθηκε και από τη διαπραγματευτική ομάδα   και στάλθηκε στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο δε συζητήθηκε και άρα δεν  ψηφίστηκε από τη Βουλή. Πλην όμως, αιωρείται στο Υπουργικό Συμβούλιο και για να αλλάξουν τα δεδομένα, θα πρέπει  η Κυβέρνηση να δώσει διαφορετική λύση ώστε να υλοποιηθεί η συμφωνία με την Τρόικα, για μείωση των 5.000 δημοσίων υπαλλήλων. Δηλαδή για να γλιτώσουν οι 500 συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί το Σεπτέμβριο, θα πρέπει να  αντικατασταθούν με άλλα 500 «θύματα» που θα γίνουν  θυσία στην Τρόικα, οπόταν η υπόθεση γίνεται μύλος. Μέχρι σήμερα, κανείς δε φαίνεται να βάζει το χέρι του στη φωτιά που καίει τόσο πολύ...   

Ωστόσο, σε τέτοιες περιπτώσεις, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.  




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










168