Φαινόμενο υποστελεχωμένων γυμνασίων, λυκείων σε διευθυντικές ομάδες στη Λεμεσό


To φαινόμενο υποστελεχωμένων σχολείων σε διευθυντικές ομάδες είναι το παρατηρείται σήμερα στα γυμνάσια και τα λύκεια της Λεμεσού. Αυτή είναι η διαπίστωση  του προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ Λεμεσού Στέφανου Πέτρου, ο οποίος συμπληρώνει:

«Το πρόβλημα εστιάζεται περισσότερο στην έλλειψη Βοηθών Διευθυντών λόγω της παγοποίησης των προαγωγών, ενώ το Εσπερινό Σχολείο είναι το μόνο  στη Λεμεσό που δεν έχει Διευθυντή. Ελλείψεις επιπλέον υπάρχουν σχετικά με τα βιβλία, τα οποία δεν έχουν έρθει ακόμα όλα, αλλά για τα οποία υπάρχει ακόμα περιθώριο να καλυφτούν μέχρι να επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία.»

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η δήλωση στο Paideia-News της  Αντιπροέδρου της ΟΕΛΜΕΚ Λεμεσού και Αντιπρόεδρου της Νέας Κίνησης Καθηγητών, Βαλεντίνας Σαλτέ.

«Τα σχολεία είναι υποστελεχωμένα σε διευθυντικές ομάδες. Αυτή είναι η πρώτη εικόνα των σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης στη Λεμεσό, η οποία παρατηρείται και παγκύπρια, και το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι καθηγητές με την επιστροφή τους στα σχολεία σήμερα.

 «Τα σχολεία είναι υποστελεχωμένα σε αριθμό Διευθυντών και Βοηθών Διευθυντών λόγω των 136 προαγωγών που παγοποιήθηκαν παγκύπρια, κυρίως για φιλολόγους και μαθηματικούς, καθώς και των μαζικών αφυπηρετήσεων. Είναι αδύνατον να επιβαρυνθούν οι Βοηθοί Διευθυντές και τα καθήκοντα των Διευθυντών και οι καθηγητές τα καθήκοντα Βοηθών Διευθυντών γιατί ήδη υπάρχει πολύ μεγάλος φόρτος εργασίας. Το Υπουργείο θα πρέπει να βρει μια λύση σε αυτό το πρόβλημα».
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


141