ΦΕΤΕΠΑΚ:Θα αντιδράσουμε και δε θα δεχτούμε καμιά συγχώνευση Σχολών


Η Φοιτητική Ένωση του Πανεπιστημίου Κύπρου με ανακοίνωση της «εκφράζει έντονα τη δυσαρέσκειά της για τις τοποθετήσεις που εκφράζουν επανειλημμένα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος για συρρίκνωση της δημόσιας και δωρεάν τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας».

Και συνεχίζει:

«Μετά το σάλο που είχε ξεσπάσει πέρσι, όταν υπήρξε εισήγηση για συγχώνευση των δυο πολυτεχνικών σχολών του Πανεπιστημίου Κύπρου και του ΤΕΠΑΚ. Το κυβερνών κόμμα μέσω του βουλευτή του, επαναφέρει με πρόταση νόμου την απαράδεκτη πρόταση για συγχώνευση των δυο πολυτεχνικών σχολών.

Είναι άξιον απορίας, εάν η Κυβέρνηση εκλέχθηκε για να υπηρετεί την κοινωνία ή αν εκλέχθηκε με στόχο να μην αφήσει καμιά κοινωνική κατάκτηση, κανένα δικαίωμα και κανένα μέλλον στη νέα γενιά του τόπου μας. Λυπούμαστε πραγματικά που αντί η κυβέρνηση να στηρίζει τα δημόσια πανεπιστήμια της και να επενδύει σε αυτά, προσπαθεί με κάθε τρόπο να τα κατακρεουργήσει με συγχωνεύσεις σχολών, που θα οδηγήσουν σε μείωση της ποιότητας του πτυχίου και σε μείωση των εισαχθέντων φοιτητών στα δημόσια δωρεάν πανεπιστήμια.

Δηλώνουμε ότι σαν ΦΕΤΕΠΑΚ θα αντιδράσουμε και δεν θα δεχτούμε καμιά συγχώνευση σχολών που θα έχει αντίκτυπο στην υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν τριτοβάθμιας παιδείας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










134