«Δεν θεωρώ ότι ήταν πάρα πολύ χρήσιμη η συνάντηση με τους διευθυντές, γιατί όλα τα θέματα συζητούνται επιφανειακά».
Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού ,σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση του υπουργού παιδείας με τους Διευθυντές Δημοτικής και Προδημοτικής ανέφερε πως δεν την θεωρεί και πάρα πολύ χρήσιμη “γιατί όλα τα θέματα συζητούνται επιφανειακά”.
“Μου έκανε φοβερή εντύπωση το γεγονός ότι αναφέρθηκε ο Υπουργός στο ότι άκουσε κάποιους διευθυντές και έκανε συγκεκριμένες αλλαγές. Αυτοί βεβαίως δεν είναι τρόποι για να προωθείς οποιεσδήποτε αλλαγές. Υπάρχουν και διαδικασίες”, ανέφερε ο κ. Φυλακτού.
Επεσήμανε πως αυτή είναι μια συνάντηση που δεν έχει να προσφέρει και τόσα πολλά, για να προσθέσει πως σε καμία περίπτωση η ΠΟΕΔ δεν είναι τροχοπέδη στις όποιες μεταρρυθμίσεις. Απλώς υπάρχει έντονος προβληματισμός για μεταρρυθμίσεις οι οποίες προωθούνται χωρίς να έχουν ληφθεί υπόψη οι ίδιες αξιολογήσεις που έχει κάνει το Υπουργείο Παιδείας, ανέφερε.
Επεσήμανε πως κάποιοι διευθυντές αναφέρθηκαν στους δείκτες επιτυχίας/δείκτες επάρκειας, για να προσθέσει πως “υπάρχει μονόωρο μάθημα που έχει 300 σελίδες δείκτες και από αυτό διαφαίνεται η όποια δυσκολία υπάρχει στο να εφαρμοστούν αυτά τα πράγματα που σχεδιάζονται”.