Φοιτητής του Τμ. Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Frederick προκρίνεται στα βραβεία Greek Architect


Το ηλεκτρονικό περιοδικό Greek Architects (GRA) διοργανώνει για τέταρτη χρονιά τα Αρχιτεκτονικά Βραβεία Διπλωματικών Εργασιών. Στο διαγωνισμό δικαίωμα συμμετοχής έχουν Έλληνες και Κύπριοι φοιτητές από Αρχιτεκτονικές Σχολές της Ελλάδας, της Κύπρου και του εξωτερικού. Για τα Βραβεία Διπλωματικών Εργασιών 2012, υποβλήθηκαν συνολικά 84 εργασίες.

Από τις 84 συμμετοχές η επιτροπή έχει επιλέξει τις 32 για περαιτέρω αξιολόγηση. Ανάμεσα στις 32 επικρατέστερες συμμετοχές του διαγωνισμού είναι και η Διπλωματική Εργασία του φοιτητή του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Frederick, Μαρίνου Παναγή. Η Διπλωματική Εργασία έχει τίτλο «Μεσόγειος Φάρος. Τομή στον Αστικό ορίζοντα Λεμεσού» και αποτελεί και τη μόνη εκπροσώπηση της Κύπρου που προκρίθηκε στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού.

Οι 32 επικρατέστερες συμμετοχές θα αξιολογηθούν περαιτέρω από την επιτροπή και τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Στόχος του περιοδικούGreek Architects είναι η ανάδειξη και προώθηση των διπλωματικών εργασιών, οι οποίες θέτουν πρωτότυπα ερωτήματα και υποδεικνύουν νέες κατευθύνσεις στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.

Οι 32 συμμετοχές που προκρίθηκαν προέρχονται από απόφοιτους των ακόλουθων πανεπιστημίων:

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο  : 10 συμμετοχές

Πανεπιστήμιο Πατρών : 5 συμμετοχές

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας : 5 συμμετοχές

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης : 5 συμμετοχές

Πολυτεχνείο Κρήτης : 5 συμμετοχές

ΠανεπιστήμιοFrederick : 1 συμμετοχή

University of East London: 1 συμμετοχή
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


127