ΦΠΚ Πρωτοπορία Π.Κ: Θετική εξέλιξη η μείωση των μεταπτυχιακών διδάκτρων 20%. Ενωμένοι θα νικήσουμε


διδάκτρων κατά 20%  και σημειώνει ότι αυτή αποτελεί μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη αφού είναι ένα σημαντικό μέτρο στήριξης προς τη φοιτητική κοινότητα. Επίσης καταθέτει εφτά εισηγήσεις για στήριξη των φοιτητών. Αναφέρει στην ανακοίνωσή της:   

«Η Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ είναι ιδιαίτερα προβληματισμένη όσων αφορά τις εξελίξεις στο χώρο της οικονομίας. Τα πρωτοφανή αδιέξοδα στα οποία βρέθηκε η Κύπρος είχαν σαν αποτέλεσμα την πλήρη αναδιάρθρωση του τραπεζικού μας συστήματος με κυριότερη συνέπεια την απομείωση των καταθέσεων. Πλέον με το τελειωτικό σχέδιο να έχει υιοθετηθεί από την Ολομέλεια της Βουλής έχουμε χρέος ο καθένας μας να δούμε την επόμενη μέρα. Να συνεισφέρουμε ο καθένας ξεχωριστά για την επαναφορά του τόπου μας στο δρόμο της ανάπτυξης και της ανανέωσης.

Παρόλα αυτά η Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ θεωρεί εξέχουσας σημασίας το ζήτημα της απόδοσης ευθυνών. Η νεοσύστατη ερευνητική επιτροπή έχει σημαντικότατο έργο αφού καλείται να εντοπίσει τους υπαίτιους και να τους αποδώσει  ευθύνες πρέπει να φτάσει στο τέλος της. Το περί δικαίου αίσθημα του Κυπριακού λαού πρέπει επιτέλους να δικαιωθεί.

Οι φοιτητές αποτελούν μια από τις ευπαθέστερες ομάδες πληθυσμού. Είναι εξαιρετικά σημαντικό οι φοιτητές που έχουν πληγεί να στηριχθούν για να μπορέσουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους.

Η ειλημμένη απόφαση για μείωση των μεταπτυχιακών διδάκτρων κατά 20% αποτελεί μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη αφού αποτελεί ένα σημαντικό μέτρο στήριξης προς τη φοιτητική κοινότητα. Χαιρετίζουμε την πιο πάνω απόφαση των αρχών του Πανεπιστημίου και ευελπιστούμε στην περαιτέρω λήψη παρόμοιων μέτρων.

Επίσης η Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ εισηγείται τη λήψη περαιτέρω μέτρων για στήριξη των φοιτητών:

1. Την έκδοση ειδικής κάρτας σε μερίδα φοιτητών όπου θα δικαιούνται δωρεάν τις υπηρεσίες της μέριμνας και οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία χρεώνεται ( π.χ. οι δικαιούχοι του σωματείου ευημερίας).

2. Την περαιτέρω στήριξη του Σωματείου Ευημερίας Φοιτητών (από το Πανεπιστήμιο και από τη Φοιτητική Ένωση).

3. Την υπενοικίαση διαμερισμάτων για στέγαση μεγαλύτερης μερίδας φοιτητών.

4. Την σύσταση ανεπίσημης επιτροπής ανά τμήμα που να βλέπουν ξεχωριστά τις περιπτώσεις των φοιτητών που επιθυμούν στήριξη.

5. Την κάλυψη περισσότερων θέσεων εργασίας στο Πανεπιστήμιο από φοιτητές.

6. Τη βοήθεια του Πανεπιστημίου προς τους φοιτητές που επιθυμούν να εξασφαλίσουν εργασία.

7. Τη σύναψη συμφωνίας με όλους τους ενοικιαστές χώρων στο πανεπιστήμιο για εργοδότηση αποκλειστικά φοιτητών.

Επίσης θετική εξέλιξη είναι η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για εξαίρεση από το κούρεμα των καταθέσεων,  του Πανεπιστημίου. Γεγονός που θα βοηθήσει στην συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας του Πανεπιστημίου μας.

Οι ώρες που περνά ο τόπος μας είναι κρίσιμες, ως φοιτητές και νέοι έχουμε καθήκον να σταθούμε μπροστάρηδες στην προσπάθεια για ανόρθωση».

Με ομοψυχία μακριά από ακρότητες και διχασμούς πρέπει να πορευθούμε στο δύσκολο τούτο δρόμο. Η συντεταγμένη προσπάθεια από κάποιους να διχαστεί ο λαός και οι φοιτητές μόνο σε αδιέξοδα μπορεί να οδηγήσει. Ιδιαίτερα στο χώρο του Πανεπιστημίου δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα που να επιφέρει το διχασμό ανάμεσα στους φοιτητές για να εξυπηρετηθούν οι δικές τους μικροκομματικές σκοπιμότητες».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










135