ΦΠΚ Πρωτοπορία Π.Κ.: Εφτά προτάσεις για αντιμετώπιση της αύξησης των απόρων φοιτητών στο Παν. Κύπρου


Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η ΦΠΚ Πρωτοπορία Πανεπιτημίου Κύπρου , «τα πρωτοφανή οικονομικά αδιέξοδα στα οποία βρέθηκε η Κύρος φαίνεται να επηρέασαν μεγάλη ομάδα συμφοιτητών μας, η οποία και συνεχώς αυξάνεται».

Την Τετάρτη 10 Απριλίου, προσθέτει, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΥΣΦΜ με την Φ.Ε.ΠΑΝ., τις Φοιτητικές Παρατάξεις και τους Ομίλους με σκοπό την εξεύρεση τρόπων υποστήριξης των άπορων φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Και συνεχίζει:

«Η Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία της ΥΣΦΜ για έκτακτη σύγκλιση συνεδρίας με τους παραπάνω φορείς, δηλώνει την έντονη ανησυχία της για την ραγδαία αύξηση του αριθμού  απόρων φοιτητών στο πανεπιστήμιο.

Όντας συνειδητοποιημένη παράταξη η Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ θέλει να συμβάλει ενεργά και ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος προτείνοντας τα πιο κάτω μέτρα:

1. Την έκδοση ειδικής κάρτας σε μερίδα φοιτητών όπου θα δικαιούνται δωρεάν τις υπηρεσίες της ΥΣΦΜ και οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία χρεώνεται (π.χ. οι δικαιούχοι του Σωματείου Ευημερίας).

2. Την περαιτέρω στήριξη του Σωματείου Ευημερίας Φοιτητών (από το Πανεπιστήμιο και από τη Φοιτητική Ένωση).

Την υπενοικίαση διαμερισμάτων για στέγαση μεγαλύτερης μερίδας φοιτητών.

3. Τη σύσταση ανεπίσημης επιτροπής ανά τμήμα που να βλέπουν ξεχωριστά τις περιπτώσεις των φοιτητών που επιθυμούν στήριξη και να τις παραπέμπουν στην ΥΣΦΜ.

4. Την κάλυψη περισσότερων θέσεων εργασίας στο Πανεπιστήμιο από φοιτητές.

5. Τη βοήθεια του Πανεπιστημίου προς τους φοιτητές που επιθυμούν να εξασφαλίσουν εργασία.

6. Το ενδεχόμενο συμφωνίας με όλους τους ενοικιαστές χώρων στο πανεπιστήμιο για εργοδότηση φοιτητών.

7. Τη διοργάνωση εκδήλωσης πολιτιστικού περιεχομένου από το Πανεπιστήμιο με όσο το δυνατό λιγότερο κόστος (εξασφάλιση χορηγιών). Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν όλα τα άτομα του Πανεπιστημίου αλλά και άλλος κόσμος και τα έσοδα θα διατίθενται στο Σωματείο Ευημερίας.

Η Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ εκφράζει την πεποίθηση ότι με ομοψυχία, συνεργασία και σωστό προγραμματισμό θα πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










153