ΦΠΚ Πρωτοπορία ΠΚ προς Προοδευτική ΚΦ:«Aπόν αντρέπεται, ο κόσμος εν δικός του»


«Με θράσος χιλίων πιθήκων η Προοδευτική προσπαθεί να παρουσιασθεί σαν ο υπέρτατος  διεκδικητής των φοιτητικών δικαιωμάτων. Με πιο πρόσφατη «κατάκτηση» τη μείωση των μεταπτυχιακών διδάκτρων».

Με αυτά τα λόγια αρχίζει την σκληρή ανακοίνωσή της, η ΦΠΚ Πρωτοπορία Πανεπιστημίου Κύπρου, με την οποία εξαπολύει δριμεία επίθεση κατά της Προοδευτικής ΚΦ για το θέμα των μεταπτυχιακών διδάκτρων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Συνεχίζοντας την ανακοίνωσή της, η ΦΠΚ Πρωτοπορία Πανεπιστημίου Κύπρου αναφέρει.

«Αλήθεια φίλοι της Προοδευτικής την Τετάρτη 27 Μαρτίου από ότι φαίνεται ήσασταν σε άλλη αίθουσα αφού μόνο εσείς είδατε την υποτιθέμενη  παρέμβαση σας.

Η Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ νιώθει την υποχρέωση να αποκαταστήσει την αλήθεια και να παραθέσει τα γεγονότα. Την Τετάρτη 27 Μαρτίου, η Πρυτανεία του Π.Κ. συγκάλεσε σύσκεψη, μεταξύ των προϊστάμενων των υπηρεσιών του Πανεπιστημίου, των κοσμητόρων των σχολών και εκπροσώπων της Φ.Ε.ΠΑΝ. Στην εν λόγω σύσκεψη, μεταξύ άλλων ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου προανήγγειλε τη μείωση των μεταπτυχιακών διδάκτρων κατά 20%. Ο εκπρόσωπος της «διεκδικητικής» Προοδευτικής περιορίστηκε στο να χαιρετήσει την εν λόγω απόφαση. Την άλλη μέρα, η Προοδευτική εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ζητούσε μείωση μεταπτυχιακών διδάκτρων.  Βέβαια ο σοφός λαός για την περίπτωση σας έχει την εξής παροιμία "Aπόν αντρέπεται, ο κόσμος εν δικός του"

Το 2008 όλοι θυμόμαστε τον Δημήτρη Χριστόφια να διατυμπανίζει ότι θα καταργήσει τα μεταπτυχιακά δίδακτρα. Ολόκληρη την καταστροφική του πενταετία τα φερέφωνα του στο Πανεπιστήμιο, ουδέποτε διεκδίκησαν έστω μείωση στα δίδακτρα. Αλήθεια φίλοι της Προοδευτικής, για ποια πάγια θέση μιλάτε; Τώρα φυσικά θυμήθηκαν την κατάργηση των μεταπτυχιακών διδάκτρων. Πάγια θέση για τη μείωση των Μεταπτυχιακών διδάκτρων είχε Φ.Π.Κ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ. Εκτός, αν η Προοδευτική στον ένα μήνα που μεσολάβησε από την αποχώρηση του ολετήρα της Κύπρου Δ. Χριστόφια από την προεδρία άλλαξε την «πάγια» θέση της, άλλωστε το έχει ξανακάνει. Από το χορηγία για όλους εν μια νυκτί μεταπήδησε σε χορηγία για λίγους κατόπιν εντολής του ΑΚΕΛ».

Ας μας πει η Προοδευτική πότε διεκδίκησε και κέρδισε;  Αντίθετα τα τελευταία χρόνια φρόντισε να διχάσει το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα. Πως θέλετε να ξεχάσουμε κύριοι την αντίθεση σας στο  Θερινό Εξάμηνο, πως θέλετε να ξεχάσουμε την αντίθεση σας στο γραφείο διασύνδεσης που σκοπό έχει την ευκολότερη επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτητών, αλήθεια πως θέλετε να ξεχάσουμε της επαναληπτικές εξετάσεις και πως η Προοδευτική με τη στάση της κατάφερε να τις στείλει στις ελληνικές καλένδες.

Αλήθεια με τη συλλογή υπογραφών τι αποσκοπείτε, μήπως την διάσπαση των φοιτητών. Μήπως οι υπογραφές που μαζεύεται θα έχουν την τύχη των υπόλοιπων υπογραφών  που μαζεύατε που τις βρίσκαμε πατημένες, σκισμένες και πεταγμένες στους χώρους του πανεπιστημίου.

Η Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ δεσμεύεται να συνεχίσει με την ίδια συνέπεια να διεκδικεί και να κερδίζει. Με την ίδια συνέπεια που κερδίσαμε την κατάργηση των διαγραφών, την δημιουργία του Συνεργατικού Φοιτητικού Ιδρύματος, το θερινό εξάμηνο, την κατάργηση των αλυσίδων, τους νέους κανόνες προπτυχιακής φοίτησης και αρκετά άλλα θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε και να κερδίζουμε, θα συνεχίσουμε να βάζουμε πάνω από όλα το συμφέρον του φοιτητή. Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό του φοιτητή 365 μέρες το χρόνο»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










262