Γ Ελεγκτής: Το μήνυμα μου στους εκπαιδευτικούς που με βρίζουν και λοιδορούν


Όσο και να βρίζουν και να φωνάζουν, η αλήθεια είναι εκεί: Το σύστημα είναι στρεβλό και χρειάζεται εξορθολογισμό, για το καλό της παιδείας και των παιδιών

Ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης με νέα ανάρτησή του στο Facebook του απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς και αναφέρει:  

"Στους εκπαιδευτικούς που με βρίζουν και λοιδορούν θέλω να στείλω ένα μήνυμα. 
Πρώτο, ότι το θέμα δεν είναι προσωπικό. Εδώ και 14 χρόνια η Ελεγκτική Υπηρεσία υποδεικνύει, με βάση στοιχεία, ότι οι εκπαιδευτικοί στην Κύπρο δουλεύουν λιγότερο από τους ευρωπαίους συναδέλφους τους. Τούτο είναι απόρροια διαχρονικών στρεβλώσεων και αποτέλεσμα των δυνατών συνδικαλιστικών οργανώσεων τους που, κάθε φορά που η εκάστοτε Κυβέρνηση ήθελε να περάσει μια νέα πολιτική, απαιτούσαν και κέρδιζαν λιγότερη εργασία ή άλλα προνόμια (θέσεις ΒΔ κλπ). Το λίπος είναι τεράστιο στην Μέση Εκπαίδευση και λιγότερο στη Δημοτική. 
Δεύτερο, ότι μπορούν οι εκπαιδευτικοί, απλά μέλη και αξιωματούχοι των συντεχνιών τους, να με βρίζουν προσωπικά σε ένα πυρ ομαδόν, αλλά αυτό δεν θα με κάνει να εγκαταλείψω τις διαχρονικές και τεκμηριωμένες θέσεις της Υπηρεσίας μας, ούτε και να δειλιάδω στην προβολή και ανάδειξη τους. Και όσο και να βρίζουν και να φωνάζουν, η αλήθεια είναι εκεί: Το σύστημα είναι στρεβλό και χρειάζεται εξορθολογισμό, για το καλό της παιδείας και των παιδιών. Δικαίωμα τους συνδικαλιστικό να διεκδικούν όσο το δυνατό λιγότερη εργασία, υποχρέωση μας και εμάς να ζητάμε από τον εργοδότη τους που είναι το ΥΠΠ να άρει τις στρεβλώσεις ώστε να υπάρχει ορθολογιστική αξιοποίηση των πόρων που (ορθά) κατανέμονται στην παιδεία. 
Και μια διευκρίνιση: Η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι βέλτιστη πρακτική των ανώτατων ελεγκτικών ιδρυμάτων, στην Ευρώπη και παγκόσμια. Το μήνυμα μας θέλουμε να φθάνει στους πολίτες. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, όσο κι αν οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να πνίξουν κάθε φωνή (ακόμη και των ίδιων των γονιών) που τολμά να εκφράσει διαφορετική άποψη από τη δική τους.
Και μια διαπίστωση: Το επίπεδο ευπρέπειας των εκπαιδευτικών, όσον αφορά τον τρόπο που εκφράζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι καταθλιπτικό. Αυτό ίσως να εξηγεί (ή να εξηγείται από) την ηθική κατάπτωση της κοινωνίας μας".




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










988