Γ. Βαρνάβα: Η Κυβέρνηση αθέτησε τη δέσμευσή της για τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς


 Για αθέτηση της συμφωνίας για επαναδιορισμό των συμβασιούχων εκπαιδευτικών και εξαπάτηση της Βουλής καταγγέλλει την Κυβέρνηση, με γραπτή δήλωσή του ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Γιώργος Βαρνάβα: Αναφέρει:
«Ως Κ.Σ. ΕΔΕΚ εκφράζουμε την ανησυχία μας σε σχέση  με τους πρόσφατους διορισμούς των συμβασιούχων δασκάλων, όπως επίσης και τους επικείμενους διορισμούς των συμβασιούχων καθηγητών την ερχόμενη Δευτέρα.
Ενώ τον περασμένο Μάιο η Βουλή των Αντιπροσώπων με την σύμφωνο γνώμη όλων των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και των υπαλλήλων του ημικρατικού τομέα, προχώρησε στην αποκοπή 1,5% από τους μισθούς όλων των υπαλλήλων ώστε να εξευρεθεί το ποσό των 23 εκατομμυρίων ευρώ που χρειάζονταν για τον διορισμό όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών, αλλά και των 992 ωρομίσθιων υπαλλήλων  στο δημόσιο τομέα, η Κυβέρνηση προχώρησε και προσέλαβε όσο αφορά τους ωρομίσθιους εργάτες πολύ μικρότερο αριθμό από ότι αριθμούσαν πέρσι, ενώ συνεχίζει ακριβώς την ίδια πολιτική με τους εκπαιδευτικούς. Ενώ πέρσι είχαν διοριστεί 475 συμβασιούχοι δάσκαλοι, φέτος προχώρησε στον διορισμό μόνο 380.
Εκφράζουμε την ανησυχία μας ότι θα συμβεί ακριβώς το ίδιο με τους συμβασιούχους καθηγητές την ερχόμενη Δευτέρα.
Η στάση αυτή της Κυβέρνησης δεν μπορεί να χαρακτηριστεί διαφορετικά από αθέτηση της δέσμευσής της και εξαπάτηση,  όχι μόνο έναντι της Βουλής των Αντιπροσώπων, αλλά ενώπιον όλων αυτών των συμβασιούχων εκπαιδευτικών και ωρομίσθιων εργατών.
Με αυτήν την συμπεριφορά όχι μόνο η Κυβέρνηση υποβοηθά την ύφεση στην οικονομία, αφού ένας μεγάλος αριθμός ωρομίσθιων εργατών και τώρα εκπαιδευτικών παρέμειναν χωρίς δουλειά, αλλά θα πρέπει να λογοδοτήσει  που έχει διατεθεί το υπόλοιπο των 23 εκατομμυρίων ευρώ που προβλεπόταν για τον διορισμό όλων αυτών των ανθρώπων, αφού δεν έχει υλοποιήσει την δέσμευσή της.
Ως Κ.Σ. ΕΔΕΚ καλούμε την κυβέρνηση άμεσα να προχωρήσει στην υλοποίηση της αρχικής δέσμευσης της έναντι όλων αυτών των ανθρώπων οι οποίοι ανέμεναν τον επαναδιορισμό τους, διαφορετικά παραμένει εκτεθειμένη».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










310