Γ. Λουκαΐδης: Ενδοκυβερνητικό αλαλούμ για την Ιατρική Σχολή


Το ΑΚΕΛ, εύχεται κάθε επιτυχία στους τελειόφοιτους μαθητές μας, οι οποίοι έχουν ριχτεί από σήμερα στη δοκιμασία των Παγκύπριων Εξετάσεων, με την πλειοψηφία τους να διεκδικεί μια θέση στα ΑΑΕΙ  Κύπρου και Ελλάδας.

Ταυτόχρονα με δήλωσή του  ο εκπρόσωπος Τύπου  του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης εκφράζει ταυτόχρονα τη λύπη του, «γιατί την ώρα που ξεκινούν οι Παγκύπριες Εξετάσεις, ο κυβερνών Δημοκρατικός Συναγερμός έχει καταθέσει και επίσημα πρόταση νόμου για αναστολή της λειτουργίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, η οποία είναι η πιο δημοφιλής επιλογή ανάμεσα στους υποψηφίους».

Αναφέρει επίσης ότι «η όλη πολιτική συμπεριφορά του Συναγερμού γύρω από το θέμα αναδεικνύει εξ αντικειμένου το ενδοκυβερνητικό αλαλούμ που επικρατεί». Και συνεχίζει:

«Αναδεικνύει όμως, ταυτόχρονα, την ασυναρτησία, την προχειρότητα και τις αντιφάσεις που διακρίνουν την πολιτική του ΔΗΣΥ επί του θέματος, αφού δεν πάνε πολλοί μήνες που ο ΔΗΣΥ υπερψήφισε την ίδρυση και λειτουργία της Ιατρικής σχολής, εγκρίνοντας τον σχετικό προϋπολογισμό. Την ίδια ώρα διερωτόμαστε ως προς τα πραγματικά κίνητρα του Συναγερμού, αφού είναι γνωστό ότι ήδη λειτουργούν με επιτυχία Ιατρικές Σχολές σε ιδιωτικά πανεπιστήμια στον τόπο μας.

Τέλος, καλούμε τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν επί του ζητήματος, το οποίο θα κρίνει κατά πόσο στην πράξη όλοι εννοούμε αυτό που επαναλαμβάνουμε συνεχώς, για το ποσό επωφελής είναι η επένδυση στην Παιδεία, την έρευνα και την καινοτομία, πέραν των άλλων σημαντικών οφελών για την υγεία και τον τόπο μας συνολικότερα, που θα προκύψουν από τη λειτουργία της Ιατρικής Σχολής».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










343