Γιαβρόγλου: Με βαθμό απολυτηρίου, η εισδοχή στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ από το 2020


Σε προθάλαμο για τα ΑΑΕΙ Ελλάδας η Γ΄Λυκείου

Σε προθάλαμο για τα Πανεπιστήμια θα εξελιχθεί ουσιαστικά η Γ΄Λυκείου μέσα από προπαρασκευαστικά μαθήματα καθώς το γενικό πρόγραμμα θα ολοκληρώνεται στη Β΄ Λυκείου. Παράλληλα από το καλοκαίρι του 2020 ο βαθμός απολυτηρίου θα καθορίζει την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με εξαίρεση για ένα μεταβατικό διάστημα τις Ιατρικές Σχολές τις Νομικές και τα Πολυτεχνεία όπως γνωστοποιεί με τη συνέντευξή του στην αθηναϊκή εφημερίδα ΝΕΑ ο Κώστας Γαβρόγλου.

ΕΡ: Κύριε υπουργέ πού βρίσκονται οι προτάσεις σας για το Λύκειο και το νέο εξεταστικό σύστημα;

ΑΠ: Ξεκινά η υλοποίηση τους με το νέο σχολικό έτος και με ποιον τρόπο Τον Ιούνιο του 2020 η εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα εξαρτάται από τον βαθμό του απολυτηρίου. Οι εγκύκλιες γνώσεις θα ολοκληρώνονται στη Β Λυκείου και η Γ Λυκείου θα είναι ένα είδος προπαρασκευαστικού έτους. Παράλληλα θα αρχίσουμε σε ορισμένα τμήματα να καταργούμε τον κλειστό αριθμό εισακτέων και αρχίσαμε ήδη να ιδρύουμε νέα τμήματα.

Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα Γιαβρόγλου αναφέρει:

Όσοι υποστηρίζουν την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων προβάλλουν μία ιδεολογία όπου ο ανταγωνισμός θα επιφέρει βελτίωση Είναι ένα επιχείρημα που θέλει να μεταφέρει το μοντέλο της επιχειρηματικότητας στον θεσμό των πανεπιστημίων Είναι μία ιδεολογική εμμονή Κανείς δεν έχει προβάλει μία σοβαρή επιχειρηματολογία αρχίζοντας από τη διατύπωση των προβλημάτων που καλείται να επιλύσει η ίδρυση τέτοιων πανεπιστημίων Το νεοφιλελεύθερο μοντέλο του μαθητή ή φοιτητή-πελάτη που τόσο εμμονικά προβάλλεται από τον κ Μητσοτάκη και το κόμμα του και τόσο απροκάλυπτα διαφημίζεται μέσω της δυσφήμησης των δημόσιων πανεπιστημίων δεν μας αφορά. Εκείνο στο οποίο εμείς επικεντρωνόμαστε και ζητάμε συγκλίσεις είναι η ενδυνάμωση του δημόσιου πανεπιστημίου και της δημόσιας δωρεάν παιδείας γενικότερα.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










254