Γιορτάστηκαν τα 50χρονα του Γ΄ Δημοτικού Σχολείου Καϊμακλίου


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ εορταστική εκδήλωση για τα 50χρονα του Γ΄ Δημοτικού Σχολείου Καϊμακλίου.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής είπε ότι η μεγάλη αύξηση του μαθητικού πληθυσμού στην περιοχή του Καϊμακλίου, μετά την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και η ανάγκη για ένα σύγχρονο, λειτουργικό και παιδαγωγικά σωστά οργανωμένο χώρο, με προδιαγραφές που να ικανοποιούν τις ανάγκες των μαθητών, ήταν οι κυριότεροι λόγοι που οδήγησαν στην ίδρυση του Σχολείου, τον Σεπτέμβριο του 1964. 

Η ιστορία του Σχολείου πρόσθεσε, είναι συνδεδεμένη με πολύ σημαντικά ονόματα  της κυπριακής εκπαίδευσης όπως του Θεμιστοκλή Δέρβη, ο οποίος εκτελούσε χρέη Προέδρου της Σχολικής Εφορείας Σχολείων Καϊμακλίου, του τότε αρχιτέκτονα του ΥΠΠ και μετέπειτα Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Πεύκιου Γεωργιάδη και του πρώτου Υπουργού Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Σπυριδάκη, ο οποίος τέλεσε και τα εγκαίνια.

Ακολούθως σημείωσε ότι το Γ΄ Δημοτικό Καϊμακλίου ήταν από τα πρώτα δημοτικά σχολεία που δέχτηκαν παιδιά και των δύο φύλων, ενώ μέχρι τότε, επικρατούσε ο θεσμός της χωριστής φοίτησης αγοριών και κοριτσιών σε σχολεία αρρένων και θηλέων αντίστοιχα.

Σήμερα το Γ΄ Δημοτικό Σχολείο Καϊμακλίου φιλοξενεί 357 μαθητές και μέσα από την πολυπολιτισμική του ταυτότητα καλλιεργεί την ανοχή, τη συνεργασία και το σεβασμό, αξίες ιδιαίτερα σημαντικές για τους νέους ανθρώπους.

Καταλήγοντας έδωσε τη διαβεβαίωση ότι το Υπουργείο Παιδείας, παρά τις οικονομικές δυσκολίες θα στηρίξει τις προσπάθειες που καταβάλλονται, τόσο από τη Σχολική Εφορεία και το Σύνδεσμο Γονέων όσο και από τη Διεύθυνση, ώστε να μην διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία του σχολείου.

Στο χαιρετισμό του ο  Πρόεδρος της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λευκωσίας Γιάννης Οικονομίδης ανέφερε ότι  το Γ΄ Δημοτικό Σχολείο Καϊμακλίου συγκαταλέγεται στα σχολεία εκπαιδευτήρια που η ύπαρξή τους είναι συνυφασμένη με την ιστορία και την παράδοση του τόπου μας.  Γίνονται σημεία αναφοράς και πολύτιμης προσφοράς για την Πατρίδα μας και φάροι που δείχνουν τον ορθό δρόμο της γνώσης και της κοινωνικής ευημερίας.

 Ο κ. Οικονομίδης είπε επίσης ότι «50 χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει φέτος το σχολείο.  50 χρόνια προσφοράς και υπεύθυνης παρουσίας στον πιο νευραλγικό τομέα της Πατρίδας μας, της Παιδείας».

Μαζί με τα 50χρονα του σχολείου ευχήθηκε και στο Νηπιαγωγείο του Σχολείου, που μόλις πέρσι λειτούργησε κάθε καλό και «σε 50 χρόνια από σήμερα να γιορτάζουμε τα 100χρονα  του Δημοτικού και τα 50χρονα του Νηπιαγωγείου!»

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










940