Γονείς Μέσης: Απαράδεκτη συμπεριφορά του αντιπροέδρου της ΟΕΛΜΕΚ


«Ούτε ο πρόεδρος ούτε οποιοδήποτε άλλο μέλος της Συνομοσπονδίας δεν πρόκειται να εμφανιστεί σε τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό πάνελ με τον αντιπρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ, αν δεν προηγηθεί γραπτή δημόσια απολογία του κου Νικολαΐδη».

Με ανακοίνωση της η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης:

«Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία εκφράζει τη έντονη της αγανάκτηση για τους απαράδεκτους και θρασύτατους χαρακτηρισμούς που εξέφρασε ο κ. Παντελής Νικολαΐδης, αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, κατά τη σημερινή μεσημβρινή εκπομπή του OMEGA TV.

Ο κ. Νικολαΐδης κατά τη διάρκεια της εκπομπής επέδειξε ειρωνική, εριστική, απαράδεκτη και απαξιωτική συμπεριφορά προς τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας και κατά συνέπεια προς το σύνολο των Οργανωμένων Γονιών Μέσης Εκπαίδευσης, Η όλη συμπεριφορά του κου Νικολαΐδη αποδεικνύει τη διαχρονική του εμπάθεια προς τους Οργανωμένους Γονείς και ιδιαίτερα σε όσους έχουν διαφορετική άποψη από τον ίδιο.

Καλούμε την ΟΕΛΜΕΚ να απαντήσει γραπτώς και δημόσια στην Παγκύπρια Συνομοσπονδία αν οι θέσεις που εξέφρασε ο κος Νικολαΐδης είναι οι θέσεις της Οργάνωσης ή αν τις υιοθετεί. Αν η άποψη του κου Νικολαΐδη για τους Οργανωμένους Γονείς είναι και η επίσημη άποψη της Οργάνωσης, τότε δυστυχώς υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα στις σχέσεις Γονιών και Εκπαιδευτικών Οργανώσεων.

Στην περίπτωση που η ΟΕΛΜΕΚ δεν υιοθετεί τις απόψεις του αντιπροέδρου της, απαιτούμε όπως η Οργάνωση εκδώσει γραπτή και δημόσια απολογία προς τον πρόεδρο και την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Μέσης Εκπαίδευσης. Παράλληλα καλούμε την Οργάνωση να αποτρέψει επανάληψη της σημερινής συμπεριφοράς του αντιπροέδρου της. Απαιτούμε επίσης γραπτή απολογία από τον ίδιο τον αντιπρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ προς τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας και την Παγκύπρια Συνομοσπονδία.

Καλούμε επίσης το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, ως τον εργοδότη του κου Νικολαΐδη, να εξετάσει την υπό αναφορά συμπεριφορά του κου Νικολαΐδη και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ούτως ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιες συμπεριφορές που εκθέτουν το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου και απαξιούν τον τέταρτο πυλώνα της εκπαίδευσης που δεν είναι άλλος από τους Γονείς.

Η Συνομοσπονδία έχει στείλει επιστολές προς τον Υπουργό Παιδείας και προς την ΟΕΛΜΕΚ αναφορικά με την αχαρακτήριστη συμπεριφορά του κου Νικολαΐδη.

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία δηλώνει επίσημα ότι ούτε ο πρόεδρος ούτε οποιοδήποτε άλλο μέλος της δεν πρόκειται να εμφανιστεί σε τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό πάνελ με τον αντιπρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ, αν δεν προηγηθεί γραπτή δημόσια απολογία του κου Νικολαΐδη.

Ως Οργανωμένοι Γονείς γνωρίζουμε πολύ καλά τι συμβαίνει στη δημόσια παιδεία και μας ανησυχούν πολύ τα αποτελέσματα των Παγκυπρίων Εξετάσεων. Δεν διστάζουμε να λένε τα πράγματα με το όνομά τους, έστω και αν θα δυσαρεστήσουν κάποιους. Όπως δεν διστάζουμε να αποδώσουμε ευθύνες και στους ίδιους τους εαυτούς μας για τα κακώς έχοντα. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να βρίζει και να λοιδορεί τους Γονείς, όποια και αν είναι η θέση που κατέχει. Ως εθελοντές αναλώνουμε απίστευτο χρόνο, κόπο και πολλές φορές με οικονομικό κόστος, για να βοηθήσουμε τα παιδιά, την παιδεία και το δημόσιο σχολείο. Εμείς δεν λαμβάνουμε κανένα μισθό, ούτε είμαστε συνδικαλιστές, ούτε θεωρούμε τους εαυτούς μας ειδήμονες για όλα τα θέματα. Μελετούμε και εκφράζουμε απόψεις που πηγάζουν μέσα από μελέτη των δεδομένων, την εμπειρία μας στις σχολικές μονάδες και την απέραντη έγνοια μας για τα παιδιά μας και το δημόσιο σχολείο».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










176