Γονείς Μέσης: Ευχόμαστε η απόφαση της Βουλής να φέρει την ηρεμία στα εκπαιδευτικά δρώμενα


Mε ανακοίνωσή της «η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης εκφράζει την ικανοποίηση της για την ψήφιση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της τροπολογίας των Κανονισμών Λειτουργίας των Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης και την ενσωμάτωση σε αυτούς μίας συλλογικής αξιολόγησης για τους/τις μαθητές/μαθήτριες.

Η Αξιολόγηση του/της μαθητή/ήτριας, ένα πάγιο αίτημα των Οργανωμένων Γονιών, υιοθετεί πολλές από τις θέσεις μας, γεγονός που συνέβαλε στην έγκρισή της Πρότασης του κ. Λεωνίδου από το Διοικητικό Συμβούλιο. Μας ικανοποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η μεταρρύθμιση αυτή θα αξιολογηθεί από δυο επιτροπές, το Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας και Αξιολόγησης (ΚΕΕΑ) του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, και την Ειδική Συμβουλευτική Επιτροπή που θα ορισθεί. Η αξιολόγηση της μεταρρύθμισης θα δώσει τη δυνατότητα να διορθωθούν τυχόν λάθη και να γίνουν περαιτέρω βελτιώσεις, προς όφελος πάντα των παιδιών.

Ευχαριστούμε το ΔΗΚΟ και τον βουλευτή κ. Πανίκο Λεωνίδου για την προσπάθεια που κατέβαλαν για άρση του αδιεξόδου που προέκυψε αναφορικά με την αξιολόγηση του/της μαθητή/ήτριας. Ο κ. Λεωνίδου τις τελευταίες ημέρες συνεργάστηκε αρμονικά και εντατικά με τη Συνομοσπονδία και άλλους φορείς, για την ολοκλήρωση της πρότασης του.

Ευχαριστίες απευθύνουμε και στους βουλευτές που ψήφισαν τις αλλαγές στη νομοθεσία δίνοντας έτσι το πράσινο φως σε ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα.

Ευχαριστούμε επίσης τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Δρα Κώστα Χαμπιαούρη για την κατανόηση και ευελιξία που επέδειξε κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων, αλλά και την αμεσότητα με την οποία ενήργησε ούτως ώστε να καταστεί δυνατή η ψήφιση των Κανονισμών.

Τις επόμενες μέρες θα ζητήσουμε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας για συζήτηση της εφαρμογής της νέας νομοθεσίας.

Ευχόμαστε η χθεσινή απόφαση της Βουλής να φέρει την ηρεμία στα εκπαιδευτικά δρώμενα και όλοι μαζί, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, Υπουργείο Παιδείας, να κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να πετύχει η μεταρρύθμιση αυτή, για το καλό των παιδιών μας και του δημόσιου σχολείου. Εμείς  θα συνεχίσουμε να δίνουμε το άπαν των δυνάμενων μας και θα αναλαμβάνουμε όποια πρωτοβουλία εκτιμήσουμε ως αναγκαία για το καλό των παιδιών μας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










213