Γονείς Μέσης: Για φέτος δεν θα έπρεπε να λειτουργήσουν τα τετράμηνα


ΚΥΠΕ -  Αυτή τη χρονιά δεν θα έπρεπε να λειτουργήσουν οι εξετάσεις τετραμήνων «διότι θεωρούμε ότι δεν είμαστε έτοιμοι», είπε ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Κυριάκος Νικηφόρου, σε δηλώσεις του ύστερα από συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη.

Αναφορικά με τη συνέχιση της κρίσης και του αδιεξόδου έναρξης διαλόγου ανάμεσα σε Υπουργό Παιδείας και εκπαιδευτικών οργανώσεων, ο κ. Νικηφόρου είπε: «Ο Θεός να λυπηθεί τα παιδιά μας» και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βρεθεί τελικά η μέση λύση και θα αποφευχθούν τα οποιαδήποτε απεργιακά μέτρα.
Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης αντιπροσωπείας της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης με τον Υπουργό Παιδείας, ο κ. Νικηφόρου είπε ότι κατά τη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και την Επιτροπή του συζήτησαν τις εξετάσεις τετραμήνων, μετά από δικές τους πιέσεις, «αφού είχαμε και την έναρξη της σχολικής χρονιάς με μια αβεβαιότητα, αφού κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς θα ισχύσει», όπως είπε.
«Συζητήθηκαν κάποια θέματα που αφορούν τις εξετάσεις τετραμήνων και κάποιες εισηγήσεις του Υπουργείου Παιδείας. Θα αναμένουμε από το Υπουργείο Παιδείας γραπτώς κάποιες εισηγήσεις τις οποίες έχει βάλει, θα τις μελετήσει η Παγκύπρια Συνομοσπονδία και θα τοποθετηθούμε ανάλογα», πρόσθεσε.
Σε ερώτηση του ΚΥΠΕ αν υπάρχει πρόθεση να ανασταλεί για φέτος η εφαρμογή των τετραμήνων, ο κ. Νικηφόρου είπε: «Να μου επιτρέψετε να μην απαντήσω σε οτιδήποτε» και πρόσθεσε ότι θα μελετήσουν αυτά που θα φέρει το Υπουργείο και θα πάρουν αποφάσεις.
Ερωτηθείς ποια είναι η πάγια θέση της Συνομοσπονδίας, ο κ. Νικηφόρου είπε ότι η θέση τους είναι ότι αυτή την χρονιά δεν θα έπρεπε να λειτουργήσουν οι εξετάσεις τετραμήνων «διότι θεωρούμε ότι δεν είμαστε έτοιμοι».
«Φτάσαμε, όμως, στην έναρξη της σχολικής χρονιάς και αντιλαμβάνεστε ότι είμαστε σε ένα τετελεσμένο γεγονός που πρέπει να δούμε πώς θα το διαχειριστούμε και αυτό μας ανησυχεί ιδιαίτερα αφού ουσιαστικά το χρονικό περιθώριο που μένει είναι πολύ λίγο», συμπλήρωσε.
Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ αν είναι ικανοποιημένοι από τις εισηγήσεις που τους έθεσε ο Υπουργός Παιδείας, ο κ. Νικηφόρου είπε ότι δεν θα σχολιάσει τις προτάσεις και σημείωσε ότι θα προτιμήσει να τις δουν γραπτώς, να τις μελετήσουν στην Παγκύπρια Συνομοσπονδία και αφού κάνουν την μελέτη θα τοποθετηθούν για το κάθε σημείο ανάλογα.
Σε ερώτηση του ΚΥΠΕ αναφορικά με τις θέσεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων επί του κειμένου συμφωνίας της 6ης Σεπτεμβρίου και οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να απορρίπτονται από πλευράς Κυβέρνησης με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις να προχωρούν σε απεργιακά μέτρα, ο κ. Νικηφόρου απάντησε: «Ο Θεός να λυπηθεί τα παιδιά μας, διότι πραγματικά στο τέλος της ημέρας στη μέση αυτής της διαμάχης είναι τα παιδιά, είναι οι τελειόφοιτοι οι οποίοι μπήκαν στο σχολείο με το άγχος και την πίεση».
«Ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί τελικά η μέση λύση και θα αποφύγουμε τα οποιαδήποτε απεργιακά μέτρα», σημείωσε.
Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς λειτουργίας των δημόσιων σχολείων μέσης εκπαίδευσης, από την φετινή σχολική χρονιά οι Α’ και Β’ τάξεις Λυκείου και Τεχνικών Σχολών συμμετέχουν στις προαγωγικές εξετάσεις τετραμήνων, ενώ οι απολυτήριες εξετάσεις τετραμήνων για την Γ’ Λυκείου από τη σχολική χρονιά 2019-2010.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










170