Γονείς Μέσης: Η Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της εκπ. μεταρρύθμισης


«Χαιρετίζουμε την απόφαση του Υπουργείου να ορίσει επιτροπή με οδηγίες μέχρι το τέλος τους 2018 να ολοκληρώσει ένα νέο Σχέδιο Αξιολόγησης»

Με ανακοίνωσή της, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης αναφέρει ότι:  

«Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την έναρξη του διαλόγου για δύο πολύ σοβαρά και σημαντικά θέματα: Την Ασφάλεια και Υγεία στα Σχολεία και την Αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών και του Εκπαιδευτικού Έργου.

Χαιρετίζουμε την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να αρχίσει τον διάλογο για βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας και υγείας στα σχολεία. Παρόλο ότι θεωρούμε τα Σχολεία μας είναι ασφαλή, πιστεύουμε ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης, ούτως ώστε να εξαλειφθούν οι όποιοι πιθανοί παράγοντες μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τα θέματα ασφάλειας και υγείας.

Η Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού είναι ένα σημαντικό κομμάτι, ίσως το πιο σημαντικό, της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, το οποίο μέχρι τώρα δεν έχει συζητηθεί. Ως Οργανωμένοι Γονείς το προτάσσαμε με κάθε ευκαιρία ως αναπόσπαστο στοιχείο μίας πετυχημένης και ολοκληρωμένης εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Χαιρετίζουμε την απόφαση του Υπουργείου να ορίσει επιτροπή με οδηγίες μέχρι το τέλος τους 2018 να ολοκληρώσει ένα νέο σχέδιο αξιολόγησης το οποίο να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες του εκπαιδευτικού συστήματος.

Μας λυπεί το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικές οργανώσεις επέλεξαν να μην παρουσιαστούν στη σημερινή πρώτη συνάντηση. Πιστεύουμε ότι η οποιαδήποτε διαφωνία είναι δυνατόν να γεφυρωθεί και να επιλυθεί μέσα από τον διάλογο και όχι με την αποχή και με αρνητική προσέγγιση. Ευελπιστούμε ότι οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις θα παρουσιαστούν στις επόμενες συναντήσεις ούτως ώστε ο διάλογος θα συνεχιστεί ομαλά και το αποτέλεσμα να ικανοποιεί όλες τις πλευρές».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










144