Γονείς Μέσης κατά γιατρών του ΓΝΛ: Φαίνεται, κάποιοι δεν διδάσκονται από τα λάθη τους


«Να απολογηθεί ο διευθυντής του Τμήματος Α΄ Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας»

Ανακοίνωση της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης αναφέρει:  

Μετά από τραυματισμό, μαθητής Γυμνασίου μεταφέρθηκε χθες με ασθενοφόρο στο Γ.Ν. Λευκωσίας και αφού έτυχε των Α’ Βοηθειών έλαβε εξιτήριο. Ακολούθως οι γονείς του μαθητή τον μετέφεραν σε ιδιώτη γιατρό ο οποίος, αφού εξέτασε τον μαθητή, τους παρέπεμψε στο Γενικό Νοσοκομείο εκ νέου και ο μαθητής κρατήθηκε για νοσηλεία.

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία εκφράζει την αγανάκτησή της για το γεγονός ότι ο μαθητής διέλαθε της δέουσας προσοχής από τους θεράποντες ιατρούς και έθεσαν αυτόν σε περαιτέρω περιπέτειες αναφορικά με την υγεία του. Φαίνεται ότι κάποιοι δεν διδάσκονται από τα λάθη τους αφού μόλις πριν από 3 μέρες μαθητής έχασε τη ζωή του γιατί πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο χωρίς να του έχει δοθεί η απαραίτητη φροντίδα, όπως φαίνεται. Δυστυχώς υπήρξε επανάληψη παρόμοιας συμπεριφοράς.

Η Συνομοσπονδία χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργού Παιδείας να διατάξει έρευνα για το περιστατικό και ελπίζει ότι η έρευνα αυτή θα καλύψει όλες τις πτυχές του υπό αναφορά περιστατικού και θα απαντήσει στα πιο κάτω βασικά μας ερωτήματα:

1. Πως βρέθηκε ο μαθητής στον συγκεκριμένο χώρο και για πόση ώρα ήταν εκεί χωρίς να έχει γίνει αντιληπτός;

2. Με ποιο τρόπο ο μαθητής έπεσε από τον 1ον όροφο;

3. Υπήρχαν παιδονόμοι καθηγητές στο συγκεκριμένο σημείο;

4. Γιατί έπρεπε ο μαθητής να πάρει πρώτα εξιτήριο από τις Α’ Βοήθειες και να νοσηλευτεί μετά από παραπομπή του από ιδιώτη γιατρό».

Με νέα ανακοινωσή της η Συνομοσπονδία αναφέρει: 

"Σε σημερινή τηλεοπτική εκπομπή ο Διευθυντής του Τμήματος Α’ Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, κος Ηλιάδης, ζήτησε την απολογία των Οργανωμένων Γονιών σχετικά με ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για την κατάσταση της υγείας μαθητή. Δήλωσε επίσης, στα πλαίσια της ίδιας εκπομπής, ότι η νοσηλεία μαθητή στο Μακάρειο Νοσοκομείο έγινε με παρεμβάσεις πολιτικών προσώπων και ότι ουσιαστικά ο μαθητής κρατείται για 24 ώρες για προληπτικούς λόγους.

Οι ισχυρισμοί του κου Ηλιάδη καταρρίφτηκαν στη συνέχεια από τον διευθυντή του Μακάρειου Νοσοκομείου, ο οποίος δήλωσε ότι δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση σε σχέση με τον μαθητή. Ο μαθητής θα παραμείνει στο νοσοκομείο και σήμερα και θα επανεξεταστεί η κατάσταση του αύριο

Ως Συνομοσπονδία θεωρούμε ότι ο κ. Ηλιάδης οφείλει ο ίδιος να απολογηθεί δημόσια στον φορολογούμενο πολίτη ο οποίος καταβάλει τον μισθό του και μετά προς τους γονείς των μαθητών στους οποίους δεν έδειξε τον απαιτούμενο σεβασμό.

Ως Οργανωμένοι Γονείς δεν πρόκειται να κάνουμε συμβιβασμούς και εκπτώσεις σε θέματα που αφορούν την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών μας.

Αναμένουμε το αποτέλεσμα της έρευνας που έχει διαταχτεί για να τοποθετηθούμε στη συνέχεια. 

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον μαθητή και κουράγιο στην οικογένειά του".




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










144