Γονείς Μέσης Λευκωσίας: Όχι στη διακοπή της λειτουργίας του Γυμνασίου Φανερωμένης


H Oμοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Επαρχίας Λευκωσίας με ανακοίνωσή της εκφράζει την έκπληξη, αλλά και τη δυσαρέσκεια της για την εξεφρασμένη πρόθεση της Πολιτείας να διακόψει τη λειτουργία του Γυμνασίου Φανερωμένης για να στεγάσει την Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Και συνεχίζει:

«Το Γυμνάσιο της Φανερωμένης είναι ένα από τα ιστορικότερα σχολεία της Κύπρου με λαμπρή παράδοση που η ίδρυση του ανάγεται στο 1859. Το ελάχιστο που θα αναμέναμε από την Πολιτεία και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς είναι αποφάσεις και ενέργειες που θα οδηγούσαν στην αναβάθμιση και ενίσχυση του σχολείου, με μεταφορά μαθητών από τις γύρω περιοχές.

Ως οργανωμένοι γονείς εκφράζουμε την αντίθεση μας στην αναστολή λειτουργίας οποιουδήποτε δημοσίου σχολείου περισσότερο δε ενός σχολείου που βρίσκεται σε μια περιοχή που οι ιδιαίτερες συνθήκες της υπαγορεύουν και ιδιαίτερη στήριξη από την Πολιτεία. Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε, ακόμα μια φορά, ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται για λόγους άλλους και όχι έχοντας ως πρώτιστη έγνοια και μέλημα τα παιδιά της περιοχής.

Δηλώνουμε κάθετα την αντίθεση μας και ζητούμε από τους υπεύθυνους όπως σταματήσουν άμεσα οποιεσδήποτε ενέργειες θίγουν τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των μαθητών της περιοχής και των γονιών τους».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










208