Γονείς Μέσης: Να διασφαλιστεί η μεταφορά των τελειόφοιτων μαθητών προς και από τα εξεταστικά κέντρα


 Αναφορικά με την εξαγγελθείσα πρόθεση των οδηγών των αστικών λεωφορείων της Πάφου να κατέλθουν σε επ’ αόριστο απεργία, μετά το ναυάγιο των διαβουλεύσεων με την Πολιτεία, και με τις Παγκύπριες Εξετάσεις να ξεκινούν σε 5 μέρες, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία γονέων Μέσης καλεί το Υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού και το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλιστεί η μεταφορά των τελειόφοιτων μαθητών προς και από τα εξεταστικά κέντρα. Σημειώνεται ότι το εξεταστικό κέντρο για συγκεκριμένο μάθημα δεν είναι απαραίτητα το σχολείο του μαθητή.

«Οι τελειόφοιτοι μαθητές αν δεν προσέλθουν στις Παγκύπριες εξετάσεις χάνουν το δικαίωμα πρόσβασης στα πανεπιστήμια, αφού η 2η σειρά εξετάσεων είναι μόνο για απόλυση.

Είναι η δεύτερη φορά που η Συνομοσπονδία προειδοποιεί για το ενδεχόμενο προβλημάτων με την μεταφορά των μαθητών στα εξεταστικά κέντρα, χωρίς να γίνονται οποιαδήποτε διαβήματα προς διασφάλιση του συμφέροντος των μαθητών.

Η Πολιτεία οφείλει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προς αποφυγή των όποιων προβλημάτων που θα στιγματίσουν το μέλλον αρκετών μαθητών κάτι το οποίο η Παγκύπρια Συνομοσπονδία δεν θα επιτρέψει».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










149