Γονείς Μέσης: Οι λεωφορειούχοι να αφήσουν έξω από τα απεργιακά μέτρα τις σχολικές διαδρομές


«Οι εταιρίες να σεβαστούν το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση»

Με ανακοίνωση της η Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης εκπαίδευσης αναφέρει:

«Μετά λύπης μας πληροφορηθήκαμε για την επ΄ αόριστο απεργία των εργαζομένων στον Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου (ΟΣΥΠΑ) που ξεκίνησε χθες.

Η απεργία αυτή θα επηρεάσει αρνητικά τις χιλιάδες των μαθητών της Μέσης Εκπαίδευσης σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο προετοιμασίας για τις τελικές εξετάσεις. Ιδιαίτερα έντονο θα είναι το πρόβλημα με τους τελειόφοιτους μαθητές οι οποίοι σε δύο εβδομάδες αρχίζουν οι Παγκύπριες Εξετάσεις.

Ως Οργανωμένοι Γονείς σεβόμαστε απόλυτα το δικαίωμα των εργαζομένων να διεκδικούν τα δικαιώματα τους με όποιο τρόπο αποφασίσουν και να αγωνίζονται για την διασφάλιση των κεκτημένων τους. Πρέπει όμως να γίνεται σεβαστό από όλους το δικαίωμα των παιδιών για απρόσκοπτη πρόσβαση στις σχολικές μονάδες και την χωρίς προβλήματα παρακολούθηση των μαθημάτων τους. 

Ως Συνομοσπονδία είχαμε εκφράσει τις ανησυχίες μας για τις επαναλαμβανόμενες απεργίες των λεωφορείων, όταν το θέμα συζητήθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας. Κατά την προαναφερθείσα συνεδρία μεταφέραμε την έντονη ανησυχία μας για τυχόν απεργίες σε περίοδο εξετάσεων και καλέσαμε την Πολιτεία να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προς αποφυγή τέτοιου ενδεχομένου. Καλέσαμε επίσης τις Εταιρείες, με όλο το σεβασμό στο δικαίωμα των εργαζομένων να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, να κάνουν δεύτερες σκέψεις και να σεβαστούν το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση.

Παρόλο που χαιρετίζουμε την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μην καταγραφούν απουσίες στους μαθητές που αποδεδειγμένα απουσιάζουν λόγω της απεργίας, το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται και θα γίνει μεγαλύτερο.

Δυστυχώς παρόλες τις εκκλήσεις των Γονιών φαίνεται ότι οι απεργίες συνεχίζονται, αυτή τη φορά στην Πάφο, και δημιουργούν προβλήματα στην φοίτηση των μαθητών και στην απρόσκοπτη ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς.

Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας προς το Υπουργείο Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων το οποίο παρόλες τις προειδοποιήσεις των Οργανωμένων Γονιών δεν έχει εξεύρει λύσεις για να μεταφέρονται απρόσκοπτα οι μαθητές προς και από τα σχολεία τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους και την Εταιρεία να αφήσουν έξω από τα απεργιακά μέτρα τις σχολικές διαδρομές σ’ αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τους μαθητές.

Καλούμε επίσης το Υπουργείο Μεταφορών να ενεργήσει άμεσα προς επίλυση του προβλήματος και να διασφαλίσει την απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών. Σε περίπτωση που οι απεργίες δημιουργήσουν προβλήματα στις εξετάσεις καθιστούμε υπεύθυνη κάθε αρμόδια αρχή».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










170