Γονείς Μέσης προς μαθητές: Παράνομη η χρήση κροτίδων και βεγγαλικιών


 Η Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης με ανακοίνωσή της καλεί τους μαθητές να μείνουν μακριά από κροτίδες και βεγγαλικά και τους προειδοποιεί ότι δεν είναι παιγνίδια:  

«Σε λίγες μέρες στα σχολεία οι μαθητές/μαθήτριες θα γιορτάσουν με τους εκπαιδευτικούς την Τσικνοπέμπτη, τηρώντας τα παραδοσιακά μας έθιμα.

Κατά την ημέρα αυτή, αλλά και όλη την επόμενη περίοδο μέχρι το Πάσχα, έχει παρατηρηθεί ότι γίνεται έντονη χρήση κροτίδων, φωτοβολίδων/βεγγαλικών/ Τόσο εντός των σχολικών χώρων, όσο και εκτός.

Για άλλη μια φορά τονίζουμε την επικινδυνότητα των μέσων αυτών για τη σωματική ασφάλεια τόσο αυτού που θα τα χρησιμοποιήσει, όσο και άλλων που πιθανόν να είναι κοντά. Παράλληλα θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή στους μαθητές και στους γονείς, ότι η χρήση των πιο πάνω εντός των σχολικών χώρων απαγορεύεται. Η αγορά επίσης τέτοιων αντικειμένων από ανήλικους είναι παράνομη.

Οι γονείς πρέπει επίσης να αποτρέπουν τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή κροτίδων και βεγγαλικών και πρέπει να τα ενημερώνουν διαρκώς για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού που μπορεί να προκληθεί από την χρήση τους.

Δεν πρέπει να επιτρέπουμε στα παιδιά να προσεγγίζουν χώρους, όπου άλλα άτομα προβαίνουν σε παράνομη χρήση των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.

Τονίζεται ότι πρέπει να γίνει βίωμα ότι οι κροτίδες, τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους δύναται να προκαλέσει σοβαρούς κινδύνους, τόσο για την σωματική μας ακεραιότητα, αλλά πολλές φορές δυστυχώς ακόμα και για την ίδια μας την ζωή.

Ευελπιστούμε ότι την Τσικνοπέμπτη, αλλά και όλη την υπόλοιπη περίοδο μέχρι το Πάσχα, δεν θα χρησιμοποιηθούν κροτίδες, βεγγαλικά, κ.ά., και τα παιδιά θα βρουν άλλους, πιο ασφαλείς και νόμιμους, τρόπους διασκέδασης»
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter20