Γονείς Μέσης: Σε δυσμενή θέση οι τελειόφοιτοι Πάφου, από τις πολλές απουσίες λόγω απεργιών


Παγκύπρια Συνομοσπονδία, Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης με ανακοίνωση της αναφέρει:

«Με έντονο προβληματισμό και μεγάλη ανησυχία, παρακολουθούμε τις εξελίξεις που αφορούν την συνεχιζόμενη απεργία των οδηγών λεωφορείων της ΟΣΥΠΑ, η οποία βρίσκεται δυστυχώς στην 7η μέρα της. Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία, έχει καλέσει δημόσια δύο φορές, με ανακοινώσεις της, τα εμπλεκόμενα μέρη να εξεύρουν άμεσα λύση στο πρόβλημα που υπάρχει. Επιπρόσθετα, κλήθηκε να συμμετέχει ως ενδιαφερόμενος εταίρος, σε δύο συσκέψεις που έγιναν στο Υπουργείο Μεταφορών. Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία έδειξε για άλλη μια φορά την ετοιμότητα και την καλή πρόθεση της, συμμετέχοντας και στις δύο συσκέψεις δια του προέδρου της και άλλων μελών της Γραμματείας. Στις συναντήσεις, τις οποίες κάλεσε η Υπουργός Μεταφορών, έγινε προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος και σε αυτές συμμετείχαν όλα τα επηρεαζόμενα μέρη.   

Έχουμε στείλει ξεκάθαρο μήνυμα, τόσο προς την κυρία Υπουργό, όσο και σε όλους τους υπόλοιπους, ότι πρέπει να εξευρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα των απεργιών. Οι συνεχιζόμενες  απεργίες επηρεάζουν άμεσα και σε επικίνδυνο βαθμό τους μαθητές της Πάφου και ιδιαίτερα τους τελειόφοιτους, οι οποίοι θα βρεθούν σε δυσμενέστατη θέση σε ότι αφορά την εκπαίδευση τους, τόσο λόγω των πολλών απουσιών, όσο και λόγω σοβαρών ελλείψεων που θα προκύψουν από την μη κάλυψη τής απαιτούμενης ύλης ενόψει της προετοιμασίας τους για τις Παγκύπριες Εξετάσεις.

Ως γονείς έχουμε εκφράσει την ετοιμότητά μας να βοηθήσουμε, αν χρειαστεί, έτσι ώστε να βρεθεί λύση κοινής αποδοχής στο πρόβλημα, σεβόμενοι πάντα τα δικαιώματα των εργαζομένων να διεκδικούν, με όποιον τρόπο αποφασίσουν, τα νόμιμα δικαιώματα τους. Ουδέποτε προβήκαμε, ούτε και πρόκειτε να προβούμε σε οποιαδήποτε πράξη, η οποία να πλήττει τα δικαιώματα αυτά, ούτε έχουμε πάρει καμία απόφαση να υπονομεύσουμε την απεργία των εργαζομένων και ποτέ δεν συναινέσαμε ή εισηγηθήκαμε στο να υποκαταστήσουμε την εργοδοτική πλευρά.

Ως Οργανωμένοι Γονείς αλλά και απλά ως γονείς, έχουμε καθήκον να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των παιδιών μας, να διασφαλίσουμε το καλώς νοούμενο συμφέρον τους και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε πάντα. Δεν θα δεχτούμε ποτέ, κάθε φορά που υπάρχει διαμάχη μεταξύ εργαζομένων με την εκάστοτε Αρμόδια Αρχή, να χρησιμοποιούνται οι μαθητές ως μοχλός πίεσης για εξυπηρέτηση των όποιων συμφερόντων. Αυτή η νοοτροπία πρέπει επιτέλους να εκλείψει.

Μετά από απόφαση των Συνδέσμων Γονέων της Τεχνικής Σχολής Πάφου, του Λυκείου Έμπας και του Λυκείου/Τεχνικής Σχολής Πόλεως Χρυσοχούς θα ζητηθεί από τους μαθητές να μην προσέλθουν στα σχολεία τους την Τετάρτη ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Στη συνέχεια θα ζητηθεί από τους Σ.Γ. της Επαρχίας Πάφου όπως την Παρασκευή σε ένδειξη συμπαράστασης προς τα επηρεαζόμενα σχολεία, ζητήσουν από τους μαθητές τους να παραμείνουν εκτός τάξεων τις πρώτες δύο περιόδους.  Η Συνομοσπονδία στηρίζει σθεναρά αυτή την απόφαση των Συνδέσμων Γονέων.

Ευχόμαστε ότι μέχρι την Τετάρτη θα βρεθεί η χρυσή λύση και θα αρθούν τα απεργιακά μέτρα και κατ’ επέκταση δεν θα συντρέχει πλέον λόγος λήψης μέτρων από τους Οργανωμένους Γονείς και τους μαθητές ως ένδειξη διαμαρτυρίας».
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter19