Γονείς Μέσης: Συγκλονίζει η υπόθεση του βιασμού μαθήτριας. Ανάγκη λήψη ς μέτρων


Η υπόθεση βιασμού 13χρονης μαθήτριας από άλλους ανήλικους μαθητές συγκλονίζει και κρίνεται αναγκαία η λήψη επιπρόσθετων μέτρων για αντιμετώπιση των κρουσμάτων νεανικής βίας και παραβατικότητας, που δυστυχώς αυξάνεται, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων Μέσης Εκπαίδευσης, Στέφανος Στεφάνου.

Το πρόβλημα, είπε ο κ. Στεφάνου σε δηλώσεις του στη Λεμεσό, είναι ευρύ και δυστυχώς όχι μεμονωμένο και τα τελευταία χρόνια οι αριθμοί δείχνουν πως έχουν αυξηθεί αυτές οι μορφές βίας και παραβατικότητας , ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία, τα περιστατικά σεξουαλικής παραβατικότητας που έχουν καταγγελθεί σε βάρος μαθητριών για το 2012 έφτασαν τα 45, από τα οποία τα 38 αφορούσαν μαθήτριες γυμνασίου και επτά λυκείων και τεχνικών σχολών.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι μέσα στα πλαίσια της γενικότερης προσπάθειας που γίνεται από τους Συνδέσμους Γονέων, οργανώνονται σεμινάρια και διαλέξεις, μέσω της Παγκύπριας Σχολής Γονέων, ώστε και οι ίδιοι οι γονείς να αποκτούν τα αναγκαία εφόδια που θα τους βοηθήσουν να αναγνωρίσουν, μέσα από τη συμπεριφορά των παιδιών τους, εάν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα και να μπορέσουν να το αντιμετωπίσουν με τον κατάλληλο τρόπο.

Ο κ. Στεφάνου  δήλωσε εξάλλου πως, οι προσπάθειες που γίνονται από την Πολιτεία και το αρμόδιο Υπουργείο, μέσα από την εφαρμογή διαφόρων προγραμμάτων πρέπει να ενισχυθούν ενώ ταυτόχρονα χρειάζεται να αυξηθεί ο αριθμός των εκπαιδευτικών ψυχολόγων στα σχολεία, αφού σήμερα υπάρχουν μόνο 45. Συγκεκριμένα, συμπλήρωσε, αναλογεί ένας εκπαιδευτικός ψυχολόγος ανά 3,000 μαθητές, ενώ για να φτάσουμε τα ευρωπαϊκά επίπεδα, θα έπρεπε ο αριθμός τους να τριπλασιαστεί.

Υπενθυμίζοντας ότι η 13χρονη μαθήτρια εκμυστηρεύθηκε το δράμα που ζούσε σε εκπαιδευτικό της και όχι στους γονείς της ή σε κάποιο άλλο πρόσωπο, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων Μέσης Εκπαίδευσης, είπε πως αυτό αποδεικνύει πόσο αναγκαία είναι η ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών, με τους οποίους τα παιδιά περνούν ίσως και περισσότερες ώρες από ό,τι με την οικογένεια τους.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










208