H Άνδρη Χρ.-Αντωνιάδου τιμήθηκε με το Αριστείο 2017 για το βιβλίο της «Φλόγες και Θάλασσα»


   Η συγγραφέας-ποιήτρια Άνδρη Χριστοφίδου-Αντωνιάδου τιμήθηκε με το Αριστείο 2017 για το βιβλίο της «Φλόγες και Θάλασσα» (Δοκίμια Λογοτεχνίας) στον 8ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του οργανισμού ΕΠΟΚ στην Αθήνα.  Το βιβλίο έχει επίσης επιλεχθεί ως Βιβλίο της Χρονιάς 2017.

Το βιβλίο είναι ένας κύκλος δοκιμίων που αναφέρονται στην ποίηση, στο θέατρο, στη φιλοσοφία, στο μυθιστόρημα, στη ζωγραφική με κοινό παρονομαστή την αγάπη της συγγραφέως για αυτές τις τέχνες η οποία διεισδύει στη σκέψη άλλων δημιουργών αναλύοντας τα έργα τους. Η επιστημονική προσέγγιση των δοκιμίων και οι πληροφορίες που φέρνουν στο φως ως προϊόντα πρωτογενούς ή δευτερογενούς έρευνας τα καθιστά χρήσιμα για μελετητές αλλά και προσβάσιμα στον κοινό αναγνώστη λόγω της στρωτής γλώσσας που χρησιμοποιεί η συγγραφέας. Η τελετή βράβευσης θα γίνει τον Ιούνη στο Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα.

Η συγγραφέας είναι Γραμματέας του Συντονιστικού Συμβουλίου Πολιτιστικών Φορέων Λεμεσού και Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Λεμεσού. Έχει πάρει σημαντικά πανελλήνια και παγκόσμια βραβεία στο μυθιστόρημα, στην ποίηση, στο θεατρικό έργο και στο δοκίμιο.  Έχει δώσει διαλέξεις για τη λογοτεχνία στην Κύπρο και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και η δράση της για τη διάχυση της Κυπριακής Λογοτεχνίας είναι ιδιαίτερα αξιόλογη.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










241