H Βουλή ενέκρινε τους κανονισμούς για λειτουργία τριών ερευνητικών μονάδων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου


Ομόφωνα ενέκρινε απόψε η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων τροποποιητικούς κανονισμούς που προβλέπουν τη λειτουργία Eρευνητικών Mονάδων για το Nερό, τη Mοριακή Iατρική και την Eφαρμοσμένη Nευροεπιστήμη.

Συγκεκριμένα, οι τρεις νέες μονάδες ονομάζονται NIREAS – International Water Research Centre, Κέντρο Ερευνών Μοριακής Ιατρικής και Ερευνητικό Κέντρο Εφαρμοσμένης Νευροεπιστήμης.

Η χρηματοδότησή τους θα προέρχεται από διεθνή και τοπικά ερευνητικά προγράμματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν ενώπιον της Επιτροπής κατά την εξέταση του θέματος, έχουν ήδη εγκριθεί ερευνητικά προγράμματα από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας.

Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η περαιτέρω ανάπτυξη της ερευνητικής δραστηριότητας στην Κύπρο, η επιστημονική προβολή της Κύπρου στο εξωτερικό, η οικονομική ενίσχυση του Πανεπιστημίου Κύπρου, καθώς και η ενίσχυση της προσπάθειας για ανάπτυξη της οικονομίας του τόπου, είναι τα κύρια οφέλη που αναμένεται να προκύψουν από την επιτυχή λειτουργία των εν λόγω ερευνητικών μονάδων.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










153