- Εγκύκλιοι
- 03 Απρ 2024 - 15:28
Η 23η Απριλίου 2024 θα είναι εργάσιμη ημέρα για τα σχολεία
Διευθυντές/Διευθύντριες
Σχολείων Δημοτικής, Μέσης Γενικής και
Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης
Θέμα: Κανονισμοί Λειτουργίας των Δημόσιων Σχολείων Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης - Σχολικές αργίες - Γιορτή Αρχιεπισκόπου
Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα πληροφορείστε ότι στους Κανονισμούς Λειτουργίας των Σχολείων Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης περιλαμβάνεται ως αργία η ημέρα της ονομαστικής γιορτής του Αρχιεπισκόπου της Κύπρου.
Όπως γνωρίζετε, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου εορτάζει την ημέρα που τιμάται ο Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος. Η συγκεκριμένη γιορτή είναι κινητή, με βάση το εορτολόγιο της εκκλησίας, και δεν τιμάται ο Άγιος Γεώργιος στις 23 Απριλίου όταν η γιορτή του εμπίπτει στη Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Σε περίπτωση που συμβαίνει αυτό, η γιορτή μεταφέρεται τη Δευτέρα του Πάσχα.
Φέτος, η 23η Απριλίου εμπίπτει στη Μεγάλη Τεσσαρακοστή και συνεπώς η γιορτή του Αγίου Γεωργίου, και κατ’ επέκταση του Αρχιεπισκόπου, θα είναι στις 6 Μαΐου 2024, Δευτέρα του Πάσχα. Ως εκ τούτου, η 23η Απριλίου 2024 θα είναι εργάσιμη ημέρα για τα σχολεία.
α/α Κωνσταντίνος Γεωργίου
|
Δρ Μάριος Στυλιανίδης |
Στέλιος Θεοφίλου Αναπλ. Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης |
Δρ Ηλίας Μαρκάτζιης Διευθυντής |
Κοιν.: Γ.Ε.Δ.Ε., Γ.Ε.Μ.Γ.Ε., Γ.Ε.Μ.Τ.Ε.Ε.Κ.
: Π.Λ.Ε.
: Π.Ο.Ε.Δ., Ο.Ε.Λ.Μ.Ε.Κ., Ο.Λ.Τ.Ε.Κ.
: Παγκύπριες Συνομοσπονδίες Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης
Comments (0)
This thread has been closed from taking new comments.

