Η αλήθεια για τους αντικαταστάτες


ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΗΡ. ΤΑΛΙΑΔΩΡΟΥ*

Η συνάδελφος Ιωάννα Τσιμούρη (βλ. παιδεία news) έχει δίκαιο στο παράπονό της για τους διορισμούς των αντικαταστατών και στο αίτημά της να ανοίξουν οι διορισμοί για αντικαταστάσεις για όλους τους υποψήφιους ασχέτως επιλογών. Απάντηση στο δίκαιο αίτημά της θα πρέπει να δώσει η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας ως η αρμοδία αρχή.

 Όσον αφορά την Ο.Ε.Λ.Μ.Ε.Κ. πέρσι κατόρθωσε να πείσει την Επιτροπή να αναθεωρήσει την απόφασή της και να ανοίξει τους διορισμούς για όλους τους αντικαταστάτες, ασχέτως Επαρχίας διαμονής. Φέτος η Επιτροπή αποφάσισε και πάλι να περιορίσει το δικαίωμα επιλογής των αντικαταστατών σε δύο μόνο Eπαρχίες.

Θέσαμε το θέμα σε συνάντηση της Γραμματείας της Ο.Ε.Λ.Μ.Ε.Κ. με τον Πρόεδρο της Ε.Ε.Υ κ. Στέλιο Στυλιανού, στην παρουσία και ενός εκ των μελών Ε.Ε.Υ. Η Επιτροπής δυστυχώς αρνήθηκε να αναθεωρήσει την απόφασή της για λόγους, τους οποίους η ίδια θα πρέπει να δημοσιοποιήσει.

Στη συνάντηση της Ο.Ε.Λ.Μ.Ε.Κ. με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, ο Πρόεδρος ανέφερε ότι οι συμβασιούχοι θα απορροφηθούν με διορισμούς ως αντικαταστάτες. Αναφέρθηκε από τον υποφαινόμενο ότι αυτό δεν είναι λύση και άλλωστε δεν έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν διορισμό σε περισσότερες από δύο Επαρχίες.  

Τότε με έντονο ύφος ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριακός Κενεβέζος δήλωσε ότι αυτό δεν το γνώριζε και είναι «ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ» γιατί «καταστρατηγείται από την Επιτροπή ο Κατάλογος Διοριστέων». Αυτά καταγράφονται επίσης για να μη παραπληροφορούνται τα σεβαστά μέλη της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας από «καλοθελητές» και για να λειτουργούμε όλοι σ’ ένα πλαίσιο σοβαρότητας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε εντολή στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού να επικοινωνήσει άμεσα με την Ε.Ε.Υ. και να αποκατασταθεί, η κατά την άποψή του, άδικη αυτή στρέβλωσή.    

Εμείς ως Ο.Ε.Λ.Μ.Ε.Κ. αναμένουμε από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κενεβέζο να υλοποιήσει τις οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας. Οδηγίες με τις οποίες συμφώνησε απόλυτα.

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας, την οποία πρέπει να γνωρίζουν οι αντικαταστάτες για να επιρρίπτουν σωστά και δίκαια τις ευθύνες.

*Γενικός Γραμματέας της Ο.Ε.Λ.Μ.Ε.Κ.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










183