Η Άνδρη Χριστοφίδου – Αντωνιάδου τιμήθηκε με το Α’ Παγκόσμιο Βραβείο Δοκιμίου (2016)


Η κ. Άνδρη Χριστοφίδου – Αντωνιάδου, Διευθύντρια του Γυμνασίου Ζακακίου και Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Λεμεσού, τιμήθηκε με το Α’ Παγκόσμιο Βραβείο Δοκιμίου (2016) από τον οργανισμό Ε.Π.Ο.Κ. στην Αθήνα.  Το δοκίμιο της αναφέρεται στην έρευνά της με τίτλο Δημητρός Δημητριάδης-Ντόριαν, δημοσιογράφος και λογοτέχνης (1892-1964).  Το δοκίμιο είναι ένα από τα δώδεκα λογοτεχνικά δοκίμια που θα αποτελούν το καινούριο βιβλίο της κ.Χριστοφίδου- Αντωνιάδου που θα κυκλοφορήσει τον Απρίλη 2017 με τίτλο Μεσόγειος-Ειρηνικός,  Λογοτεχνικά Δοκίμια.  Η τελετή βράβευσης θα γίνει στην Αθήνα.

Η κ. Χριστοφίδου-Αντωνιάδου έχει τιμηθεί με δεκαεπτά Παγκόσμια ή Πανελλήνια Λογοτεχνικά Βραβεία στα 32 χρόνια πορείας της στην Κυπριακή Λογοτεχνία.  Έχουν κυκλοφορήσει εννιά βιβλία της (μυθιστορήματα, ποιητικές συλλογές, έρευνες, θεατρικό έργο). Έχει δώσει πολλές λογοτεχνικές διαλέξεις στην Κύπρο και στην Ευρώπη σε διάφορες γλώσσες αφού μιλά έξη ευρωπαϊκές γλώσσες καθώς και διάφορες συνεντεύξεις στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο της Κύπρου και του Λονδίνου.

Πρόσφατα έχει γίνει δεκτή ως μέλος στην Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών στην Αθήνα, την παλαιότερη Εταιρία στην Αθήνα, μέλη της οποίας ήταν ο Κ. Παλαμάς, ο Κ. Βάρναλης, ο Ν. Καζαντζάκης, ο Αγγ. Σικελιανός και άλλοι επιφανείς λογοτέχνες.      




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










209