Η Αντιγόνη Μοδέστου και η Κλαίρη Αγγελίδου βραβεύτηκαν στο Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας, στη Γαλλία


 Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Biscarrosse (νοτιοδυτική Γαλλία) στις 21 Οκτωβρίου 2018, η Αντιγόνη Μοδέστου τιμήθηκε με το βραβείο Grand Prix στην κατηγορία Γαλλοφωνία, στo Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας, για το μυθιστόρημα της «Απαράμιλλη δύναμη» και η Κλαίρη Αγγελίδου για την ποιητική της συλλογή «Λιτανεία» επίσης με το βραβείο Grand Prix στην κατηγορία Γαλλοφωνία από την Ομοσπονδία Γραμμάτων APPEL.

Στο σκεπτικό της βράβευσης της Αντιγόνης Μοδέστου τονίστηκε ιδιαίτερα η επιδέξια γραφίδα της στη μυθοπλασία, η ρέουσα γραφή της που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη, τα έντονα, ποικίλα και εναλλασσόμενα συναισθήματα και τα πολλά μηνύματα που μεταφέρει μέσα από αυτό.

Στο σκεπτικό βράβευσης της Κλαίρης Αγγελίδου τονίστηκε ότι η ποιητική αυτή συλλογή αποτελεί φόρο τιμής στους ήρωες της Κύπρου που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν στον βωμό της ελευθερίας για υψηλά ιδανικά. Επίσης για τα μηνύματα αισιοδοξίας που αναδύονται μέσα από την ποίησή της για το μέλλον της πατρίδας της.

Τις Κύπριες λογοτέχνιδες παρουσίασε η Πολιτιστική Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Γραμμάτων και μεταφράστρια, η κυπριακής καταγωγής Αγγέλα Μίκαλλου Τζουρτάν, η οποία ζει και εργάζεται στη Λυών.

Οι δυο λογοτέχνιδες είχαν βραβευτεί ξανά στη γαλλία το 2014 

Βράβευση των Κύπριων λογοτέχνιδων Αγγελίδου, Γαλανού και Μοδέστου σε διεθνή διαγωνισμό στη Γαλλία




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










628