Η Αντιγόνη Παπαδοπούλου ζητά την ακύρωση του συνεδρίου της στα ETUCE κατεχόμενα


Την έντονη ανησυχία της για τη διοργάνωση Διεθνούς Συνεδρίου από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Εκπαιδευτικών Οργανώσεων (ETUCE) στα κατεχόμενα, εκφράζει η Ευρωβουλευτής (ΔΗΚΟ, Σ&Δ), Αντιγόνη Παπαδοπούλου. Όπως έχει ανακοινωθεί, το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, στο ξενοδοχείο Salamis Bay, το οποίο είναι Ελληνοκυπριακής ιδιοκτησίας, στις 17 και 18 Μαΐου.

Με επιστολές της προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, την Κύπρια Επίτροπο Παιδείας, Ανδρούλα Βασιλείου και τον Επίτροπο Απασχόλησης και Κοινωνικών υποθέσεων, Λάζλο Αντορ,  η κα Παπαδοπούλου ζητά την άμεση παρέμβασή τους για ματαίωση του συνεδρίου. «Έστω κι αν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών στα κατεχόμενα συμμετέχουν αυτόνομα και χωρίς οποιαδήποτε πολιτική ιδιότητα στην ETUCE, σοβαρά ερωτήματα εγείρονται από το γεγονός ότι επιτράπηκε η διοργάνωση ενός τέτοιου συνεδρίου σε μια κατεχόμενη περιοχή που ελέγχεται πλήρως από το παράνομο κατοχικό καθεστώς και στην οποία έχει ανασταλεί προσωρινά το ευρωπαϊκό κεκτημένο αφού η Κυπριακή Δημοκρατία αδυνατεί να ασκήσει πλήρη έλεγχο», σημειώνει Ευρωβουλευτής στις επιστολές της.

Προσθέτει, επίσης, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει την υποχρέωση να σέβεται τις πολιτικές της αποφάσεις για το πολιτικό πρόβλημα της Κύπρου και κυρίως να διασφαλίζει τα συμφέροντα ενός Κράτους Μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Σας καλώ άμεσα να προβείτε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για ματαίωση του εν λόγω συνεδρίου στα κατεχόμενα, γιατί είμαι απόλυτα βέβαιη ότι η δια πρώτη φορά
διοργάνωση του θα αποτελέσει όχι μόνο αντικείμενο εκμετάλλευσης για έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους αλλά και την απαρχή για συνέχιση τέτοιων παράνομων δραστηριοτήτων στα κατεχόμενα μας εδάφη», αναφέρει η κα Παπαδοπούλου.

Σύμφωνα με την Ευρωβουλευτή, αν η ακύρωση του συνεδρίου δεν καταστεί εφικτή, θα μπορούσε να καταβληθεί προσπάθεια ώστε να πραγματοποιηθεί τουλάχιστον στη Νεκρή Ζώνη (π.χ. στο "Σπίτι της Συνεργασίας") για ευνόητους λόγους.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










201