Η Βουλή κατάργησε τα ειδικά επιδόματα των πανεπιστημιακών


Η Ολομέλεια της Βουλής μετά από μαραθώνια διαβούλευση και συνεδρία ψήφισε χθες βράδυ την κατάργηση των εδικών επιδομάτων των πανεπιστημιακών ύψους εκατομμυρίων ευρώ. Τα επιδόματα του Πρύτανη και Αντιπρύτανη, καθώς και του Διευθυντή Διοίκησης μειώνονται κατά 50%.

Όπως τονίστηκε ο λόγος που δόθηκαν τα επιδόματα έχει εκλείψει και σήμερα δεν εξυπηρετούν κανένα σκοπό

Επίσης η Βουλή έθεσε φραγμό στα δημόσια  πανεπιστήμια να προχωρούν με προαγωγές χρησιμοποιώντας τη λέξη ανέλιξη παρά την απόφαση της Βουλής για παγιοποίηση  των προαγωγών. Έτσι, μαζί με τη λέξη προαγωγές,  πρόσθεσε στο νόμο και τη λέξη ανέλιξη.

Επίσης   οι πανεπιστημιακοί που δε θέλουν να πηγαίνουν στο κυβερνητικό νοσοκομείο πληρώνοντας 1,5% για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα πληρώνουν 2% για ιδιώτη και το πανεπιστήμιο θα πληρώνει άλλο 2% του συνολικού ποσού. που θα διαθέτει για το σκοπό αυτό.

Επίσης, καταργείται ο πίνακας με τα ιδία έσοδα ενώ πλέον θα ασκείται έλεγχος όχι μόνο για το που διατίθενται τα κονδύλια αλλά και πως γίνεται η διαχείρισή τους.

Τέλος, τα Συμβούλια δε θα έχουν δικαίωμα να τοποθετούν σε οποιαδήποτε βαθμίδα ακαδημαϊκούς και να το κάνουν μάλιστα όσες φορές θέλουν.

Πάντως ψηφίστηκαν δεκάδες τροπολογίες και για τα τρία πανεπιστήμια και η πλήρης εικόνα του έργου της Βουλής θα διαφανεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι η Βουλή υλοποίησε τις παρατηρήσεις της Γενικής Ελέγκτριας των τελευταίων χρόνων οι οποίες δεν λαμβάνονταν υπόψη.

Άλλο ρεπορτάζ στην έκδοση της Παρασκευής  




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










195