Η Γ. Διευθύντρια του Υπ. Παιδείας συναντήθηκε με τον με τον Υφ. Πολιτισμού της Γεωργίας


 Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κα Αίγλη Παντελάκη συναντήθηκε σήμερα με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Προστασίας Μνημείων της Γεωργίας, κ. Levan Κharatishvili,ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο επικεφαλής 3μελούς αντιπροσωπείας. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Διευθυντής Πολιτιστικών Υπηρεσιών κ. Παύλος Παρασκευάς, καθώς και ο Πρέσβης της Γεωργίας στην Κύπρο κ.Revaz Lominnadze.

 Ο Γεωργιανός Υφυπουργός ευχαρίστησε θερμά την κα Παντελάκη για τη στενή συνεργασία που αναπτύσσεται μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα του πολιτισμού και έκανε θετική μνεία στο γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού συνδιοργανώνει με την Πρεσβεία της Γεωργίας φεστιβάλ γεωργιανού πολιτισμού το Νοέμβριο. Εξήγησε ότι στη χώρα του έχει εκπονηθεί δεκαετές σχέδιο δράσης για την πολιτιστική ανάπτυξη γεγονός που του επιτρέπει να επιδιώξει πιο συγκροτημένες συνεργασίες με χώρες του εξωτερικού. Τονίστηκε ότι θα ήταν πολύ θετικό να προχωρήσουν οι δύο χώρες σε υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας στον Τομέα του Πολιτισμού.

Η κα Παντελάκη συμφώνησε απόλυτα με τον κ. Κharatishvili σχετικά με την σημασία υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας για τον Πολιτισμό και ανάφερε ότι η διαδικασία μπορεί να ξεκινήσει άμεσα. Ακολούθως, διαβεβαίωσε τον Υφυπουργό για την προθυμία του Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού να επεκτείνει και να εμβαθύνει της πολιτιστική συνεργασία των δύο χωρών. Τέλος, η κα Παντελάκη και ο κ. Κharatishvili συμφώνησαν ότι η συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Γεωργίας μπορεί να κινηθεί τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και μέσα σε διεθνείς οργανισμούς όπου συμμετέχουν και οι δύο χώρες όπως η UNESCO, αλλά και μέσω προγραμμάτων όπως το Creative Europe.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










205