Η Γενική Διευθύντρια ενημέρωσε την ΟΕΛΜΕΚ για τα τρία αιτήματα της Τρόικας


Για πρώτη φορά  το Υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε επίσημα την ΟΕΛΜΕΚ για τα αιτήματα της Τρόικας που τέθηκαν τον περασμένο Ιούλιο κατά την επίσκεψη της στην Κύπρο.

Η ενημέρωση έγινε κατά τη χθεσινή συνάντηση ΟΕΛΜΕΚ Κάδη από την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Αίγλη Παντελάκη. Η κ. Παντελάκη είχε κληθεί και συμμετείχε στη συγκεκριμένη συνάντηση.  Επιβεβαιώθηκε ότι τέθηκαν από την Τρόικα τα αιτήματα της αύξησης των ωρών διδασκαλίας των εκπαιδευτικών, της αύξησης των μαθητών κατά τμήμα και τη μείωση του κρατικού μισθολογίου στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Paideia-News, στη συνάντηση, δε συμμετείχαν τα ηγετικά στελέχη της Τρόικας αλλά  τεχνοκράτες που μεταφέρουν την πολιτική της. Το γενικό μήνυμα που έχει ληφθεί είναι  τα τρία αιτήματα δεν έχουν ποτέ αποσυρθεί, αλλά θα επανατίθενται σε κάθε επίσκεψη της Τρόικας.

Σημειώνεται ότι γενική ενημέρωση της ΠΟΕΔ για το θέμα είχε γίνει προηγουμένως και από τον Υπουργό Παιδείας.

Προς το παρόν, το Υπουργείο Παιδείας δε φαίνεται διατεθειμένο να συζητήσει τα πρώτα δύο αιτήματα ενώ για το τρίτο υπάρχει η διαβεβαίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι δεν τίθεται θέμα νέας μείωσης του κρατικού μισθολογίου.    




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










230