Η Προοδευτική ΚΦ καταδικάζει το πραξικόπημα της 15ης του Ιούλη του 1974


«38 χρόνια συμπληρώνονται φέτος, από την αποφράδα εκείνη μέρα, που τα ανδρείκελα της ΕΟΚΑ Β’, υπό την καθοδήγηση της Χούντας των Αθηνών και του ΝΑΤΟ, έστρεψαν τα όπλα ενάντια στη δημοκρατία. 38 χρόνια έχουν περάσει, από τη μέρα που τα «πρωτοπαλλίκαρα» του ολετήρα της Κύπρου Γρίβα, εκτελώντας ένα καλά προσχεδιασμένο σχέδιο, επιτέθηκαν στο Προεδρικό για να σκοτώσουν τον Πρόεδρο Μακάριο, ανοίγοντας έτσι τις πόρτες για να εισβάλει, πέντε μέρες μετά, η Τουρκία.

Το πραξικόπημα της 15ης του Ιούλη του 1974 δεν ήταν μια αυθόρμητη πράξη, ή έργο παραφρόνων, όπως πεισματικά προσπαθεί να μας πείσει ο ΔΗΣΥ, εδώ και δεκαετίες. Ήταν ένα καλά σχεδιασμένο και εκτελεσμένο σχέδιο, το οποίο εκπονήθηκε στα στρατηγεία του ΝΑΤΟ και εκτελέστηκε από τους συνεργάτες του στην Κύπρο, οι οποίοι ξεπούλησαν την πατρίδα μας. Ο ιμπεριαλισμός και τα όργανα του, είναι αυτοί που αποφάσισαν και διέταξαν το διαμελισμό της Κύπρου, αλλά δυστυχώς, υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες μας καλούν να ενταχθούμε στο παρακλάδι του, το «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη», είτε ακόμα χειρότερα στο ίδιο το ΝΑΤΟ, όπως ζητά με συνεδριακή του απόφαση το κόμμα του Ν. Αναστασιάδη.

Δυστυχώς, τα συνθήματα και τα λάβαρα τα οποία όπλισαν τα χέρια των φασιστών της ΕΟΚΑ Β’ και έσπειραν τον όλεθρο και τον πόνο, βρικολακιάζουν στις μέρες μας, αφού η κατάσταση που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό προσφέρει εύφορο έδαφος. Οι αμετανόητοι υποστηριχτές των προδοτών που ξεπούλησαν τον τόπο μας στην Τουρκία, αντί να κρυφτούν στη σκιά τους για το κακό που προκάλεσαν οι πολιτικοί τους πρόγονοι, διεκδικούν και παρουσία στην πολιτική και κοινωνική ζωή του νησιού μας. Ας μην ψάχνουν ριψάσπιδες και προδότες στην Αριστερά! Είναι το κόμμα του Νίκου Αναστασιάδη που έδωσε πολιτική στέγη σε αυτούς που κατήργησαν τη δημοκρατία και επέβαλαν τα σχέδια τους με τη βία των όπλων. Είναι ο ίδιος που υπήρξε δικηγόρος των πραξικοπηματιών, προσπαθώντας να αθωώσει αυτούς που οδήγησαν τον τόπο μας στην καταστροφή.

Όσο κι αν προσπαθούν να παραχαράξουν την ιστορία, οι μνήμες είναι ακόμα πολύ νωπές για να τα καταφέρουν. Όλοι αυτοί που προσπαθούν να μας πείσουν πως τίποτα δεν προηγήθηκε της τούρκικης εισβολής, πως κανένας στην Κύπρο δεν έδωσε την αφορμή που έψαχνε η Τουρκία για να εισβάλει, συνειδητά οδηγούν το λαό μας στη λήθη και την πλάνη. Η Κύπρος είναι διάσπαρτη με τάφους ανθρώπων που αντιστάθηκαν στον ΕΟΚΑΒήτικο φασισμό και έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της νομιμότητας. Εκατοντάδες είναι τα στελέχη και τα μέλη του Λαϊκού Κινήματος της Κύπρου, που έδωσαν τη ζωή τους αντιστεκόμενοι στο πραξικόπημα, ποτίζοντας την κυπριακή γη με το αίμα τους.

Η ανάγκη για δημοκρατία και ενότητα, ήταν αυτό που οδήγησε στην ίδρυση της Προοδευτικής, 38 χρόνια πριν, από μια χούφτα δημοκρατικούς φοιτητές, που αποφάσισαν να μπουν εμπόδιο στα άνομα σχέδια των ακροδεξιών, που συνέχιζαν ακόμα και μετά τον όλεθρο που προκάλεσαν, να προκαλούν το δημοκρατικό αίσθημα του κυπριακού λαού. Από τότε, η Προοδευτική στέκεται αγόγγυστα και αλύγιστα στο πλευρό του Λαϊκού Κινήματος της Κύπρου, για να αποσείσουμε την κατοχή και για να απελευθερώσουμε και επανενώσουμε την πατρίδα μας. Με θέσεις ξεκάθαρες και σταθερές, δίνουμε αγώνα για να παραμείνει το φοιτητικό κίνημα στην πρώτη γραμμή του αντικατοχικού αγώνα του λαού μας και για να κρατήσουμε άσβεστη τη μνήμη εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τη δημοκρατία. Στηρίζουμε με συνέπεια τις προσπάθειες του Προέδρου Χριστόφια για δίκαιη λύση του Κυπριακού στη βάση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και παραμένουμε ανειρήνευτοι αντίπαλοι του εθνικισμού-σοβινισμού. Στεκόμαστε αλύγιστοι σημαιοφόροι της ιδέας του λυτρωμού και της ελπίδας του λαού μας για ένα καλύτερο αύριο!»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










153