Η τροπολογίες Χ’’Γιάννη, Λεωνίδου και Γιωργάλλα που εγκρίθηκαν από τη Βουλή για τους αντικαταστάτες


   Το Paideia News παραθέτει τις τροπολογίες του βουλευτή κ. Πανίκου Λεωνίδου εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος του κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη, βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου, και του βουλευτή του Κινήματος Αλληλεγγύη Μιχάλη Γιωργάλλα,  στο νομοσχέδιο «Ο περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Τροποποιητικός) (Αρ. 2)

Νόμος του 2017»

1.  Γίνεται εισήγηση για την τροποποίηση του εδαφίου (2) του άρθρου 5 του βασικού νόμου, με την προσθήκη αμέσως μετά τη λέξη «έκτακτων» των λέξεων «και αντικαταστατών».

2. Γίνεται εισήγηση για προσθήκη αμέσως μετά το εδάφιο (2) του άρθρου 5 του βασικού νόμου του ακόλουθου νέου εδαφίου (3):

  «(3) (α) Ανεξάρτητα από τις διατάξεις του εδαφίου (2) του άρθρου 28ΒΓ, οι προσλήψεις αντικαταστατών εκπαιδευτικών λειτουργών γίνονται με βάση τους πίνακες διοριστέων, μέχρι την κατάργησή τους, δυνάμει των διατάξεων του παρόντος Νόμου. 

  (β) Από την 1η Σεπτεμβρίου 2027, καταργούνται οι πίνακες διοριστέων και οι προσλήψεις αντικαταστατών εκπαιδευτικών λειτουργών θα γίνονται με βάση τους πίνακες διορισίμων».

3. Γίνεται εισήγηση για τροποποίηση της παραγράφου (α) του άρθρου 2 του νομοσχεδίου, με την οποία αντικαθίσταται το εδάφιο (6) του άρθρου 28ΒΒ του βασικού νόμου, με την αντικατάσταση από την επιφύλαξη αυτής, της φράσης «31η Μαΐου 2017» με τη φράση «30ή Ιουνίου 2017».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










143