Ικανοποίηση για τη θετική κατάληξη για την Ιατρική Σχολή και επικρίσεις ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ κατά ΔΗΣΥ


Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Γεώργιος Τάσου χαιρέτισε τη θετική εξέλιξη για ομοφωνία στην λειτουργία της Ιατρικής Σχολής τον ερχόμενο Σεπτέμβριο λέγοντας ότι απαντήθηκε το θέμα των κονδυλίων για την δημιουργία της Σχολής, επιδοκιμάζοντας ταυτόχρονα την δέσμευση του Πανεπιστημίου για χρηματοδότηση με 3 εκ. ευρώ. Ο κ. Τάσου είπε ότι οι εξοικονομήσεις έφεραν τελικά το αναμενόμενο αποτέλεσμα και ακολουθήθηκε ο σωστός προγραμματισμός και η συλλογική προσέγγιση ώστε από φέτος να λειτουργήσει η Ιατρική Σχολή, δίνοντας νέα πνοή στην πατρίδα μας.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Θεμιστοκλέους επανέλαβε ότι το κόμμα του είχε σοβαρές επιφυλάξεις όσον αφορά το συνολικό κόστος οι οποίες και διασκεδάστηκαν με τις εξηγήσεις και διευκρινίσεις που δόθηκαν ότι το κόστος για το κράτος για τα επόμενα πέντε χρόνια δεν θα ξεπεράσει τα 5 εκ. και το Πανεπιστήμιο θα χρηματοδοτήσει άλλα 3 εκ. Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι η Σιακόλειος Σχολή είχε δοθεί για να στεγάσει την Νοσηλευτική Σχολή αλλά όταν αυτή μεταφέρθηκε στο ΤΕΠΑΚ, οι εγκαταστάσεις αυτές θα χρησιμοποιηθούν για την Ιατρική.

Από πλευράς ΑΚΕΛ, ο Γεώργιος Γεωργίου δήλωσε ότι με την πρόταση του ΔΗΣΥ είχε δημιουργηθεί αχρείαστη ένταση και διάλογος που προκάλεσε ανησυχίες. Ανέφερε ότι τελικά ο ΔΗΣΥ «εξαναγκάστηκε σε άτακτη υποχώρηση» κάτι που συμβάλει θετικά στη δημιουργία και λειτουργία της Σχολής αφού είχε δημιουργηθεί και πλειοψηφικό ρεύμα προς αυτή την κατεύθυνση. Είπε εξάλλου ότι η επένδυση στην ιατρική και την παιδεία γενικότερα συμβάλει και στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Η βουλευτής του ΔΗΚΟ Αθηνά Κυραικίδου αφού είπε ότι «όλα καλά τέλος καλό» διευκρίνισε ότι  το ΔΗΚΟ θα στηρίξει την προσπάθεια του Πανεπιστημίου να αρχίσει το πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής στην Αγγλική γλώσσα το δεύτερη χρονιά λειτουργίας της Σχολής,   

Ο βουλευτής του ΕΔΕΚ Γιώργος Βαρνάβα είπε ότι ο ΔΗΣΥ υποχρεώθηκε να αποσύρει την πρόταση του και ότι θα ήταν προτιμότερο να μην υπήρχε αυτή η αναστάτωση που προκλήθηκε.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










316