Ικανοποίηση ΚΝΕ για την την εισαγωγή του μαθήματος Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων στις Τεχνικές Σχολές


Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο με ανακοίνωσή του, «χαιρετίζει με ικανοποίηση τη χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τη δημιουργία τεσσάρων νέων ειδικοτήτων στις σχολές Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, μεταξύ αυτών και της ειδικότητας Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων, καθώς αποτελεί την υλοποίηση σχετικής εισήγησης του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου.

Το Επιμελητήριο αναγνωρίζει από την ίδρυση του τη σημασία της Ναυτικής και Ναυτιλιακής Εκπαίδευσης στην Κύπρο ως το κλειδί για τη διατήρηση και ανάπτυξη της Ναυτιλιακής βιομηχανίας, για να είναι σε θέση να διατηρήσει το ρυθμό προόδου και επέκτασης της. Ως εκ τούτου, στα πλαίσια προώθησης των εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων, με επίσημη επιστολή του το 2016 στον τέως Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστα Καδή, είχε προχωρήσει σε σχετική εισήγηση για ενσωμάτωση ενημερωτικού μαθήματος για τον τομέα της Ναυτιλίας σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια με σκοπό την έγκαιρη ενημέρωση και κατάρτιση των νέων ως προς τα Ναυτικά και Ναυτιλιακά επαγγέλματα.

Το Επιμελητήριο πιστεύει επομένως, πως η απόφαση αυτή θα ενισχύσει την προσφορά κατάλληλα καταρτισμένων Κύπριων στον τομέα της Ναυτιλίας και ειδικά στα τεχνικά επαγγέλματα, αλλά και την περαιτέρω ελκυστικότητα της Κύπρου ως διεθνές Ναυτιλιακό κέντρο, αφού σήμερα οι ναυτιλιακές εταιρίες που δραστηριοποιούνται από την Κύπρο αναγκάζονται να αναζητούν κατάλληλα καταρτισμένο τεχνικό προσωπικό από το εξωτερικό».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










712