Ημέρες επιληψίας «Όλα Μώβ» από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας


Όλες οι παράμετροι  για την Επιληψία, παρουσιάστηκαν με συγκλονιστικό τρόπο σε διάλεξη από τον Δρα Κώστα Μιχαηλίδη, νευρολόγο, ειδικό επί του θέματος για την Επιληψία, που έγινε  στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, στο πλαίσιο εκδηλώσεων,  που διοργανώνει  ο Σύνδεσμος της Βιολογίας του Ανθρώπου του Πανεπιστημίου.

Στόχος  η ευαισθητοποίηση του κοινού για την Επιληψία, που σήμερα πλήττει περισσότερους από 65εκατομύρια ανθρώπους στον κόσμο. Τονίσθηκε πως επιληπτικοί  ήταν  μερικοί από τους σπουδαιότερους ανθρώπους στον κόσμο, όπως για παράδειγμα, ο Βλαντίμιρ Λένιν,  ο Ιούλιος Καίσαρ, ο Ντοστογιέφσκι  και ο Σωκράτης.  Πολλοί είναι αυτοί, που σε κάποιο βαθμό  παρουσιάζουν  ενδείξεις επιληψίας, αλλά  η κατάσταση αρχίζει να χειροτερεύει μετά τα 60 χρόνια της ηλικίας τους. 

Ο Δρ. Μιχαηλίδης, παρουσίασε  όλες τις μορφές Επιληψίας κάνοντας χρήση ειδικών βίντεο,  που κατά γενική ομολογία συγκλόνισαν  το πολυπληθές ακροατήριο. Μίλησε για τους τρόπους που μπορεί να θεραπευθεί  η Επιληψία, δεν έκρυψε όμως την ανησυχία του γιατί από το 2005 και ύστερα, έχει σταματήσει η παραγωγή σύγχρονων φαρμάκων για την αντιμετώπιση της πάθησης. Απηύθυνε έκκληση  να βοηθήσουν όλοι στην προσπάθεια εξεύρεσης πόρων για την παρασκευή  και μαζική παραγωγή  νέων φαρμάκων.

Στο μήνυμα του ο Υπουργός Υγείας κ. Φίλιππος Πατσαλής,  υπενθύμισε  πως « το χρώμα μωβ» έχει καθιερωθεί ως χαρακτηριστικό της διεθνούς εκστρατείας ευαισθητοποίησης  για την επιληψία. Αυτή η εκστρατεία  στα θέματα που αφορούν στη Δημόσια Υγεία αποτελεί  υποχρέωση της Πολιτείας». Η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και η καταπολέμηση και εξάλειψη των διακρίσεων, του στιγματισμού και της προκατάληψης είναι ευθύνη  όλων. « Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης αδιαμφισβήτητα κάθε προσφορά αποκτά μεγαλύτερη σημασία και ο εθελοντισμός, ο οποίος  αποτελεί συμπλήρωμα της σύγχρονης κοινωνίας γίνεται αναγκαιότητα», πρόσθεσε. 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει  ο Σύνδεσμος Βιολογίας του Ανθρώπου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας – μετέχοντας στην  «Purple Day»(Μωβ Ημέρα)  -  φωταγωγήθηκε  του Δημοτικό Μέγαρο Λευκωσίας με «μωβ» φωτισμό. Επίσης στην Πλατεία Ελευθερίας  στην Λευκωσία, διεξάγεται  το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015, παζαράκι εδεσμάτων και γλυκών, χειροτεχνιών και κοσμημάτων, ενώ θα υπάρχουν παιγνίδια κλπ για τη συλλογή χρημάτων. Θα διανέμεται διαφωτιστικό υλικό.

Η Μώβ Ημέρα, είναι μια διεθνής προσπάθεια αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση και πληροφόρηση του κοινού  σε όλο τον κόσμο για την επιληψία. Την ημέρα αυτή οι άνθρωποι καλούνται να ντυθούν σε μωβ χρωματισμούς .

Μέσα από διαλέξεις, ημερίδες επιστήμης, αιμοδοσίες και άλλες κοινωνικές  εκδηλώσεις ο Σύνδεσμος έγινε γρήγορα γνωστός στον Πανεπιστημιακό χώρο με αποτέλεσμα να βραβευθεί ως ένας από τους πιο ενεργούς ακαδημαϊκούς συνδέσμους στον πρώτο μόλις χρόνο μετά την ίδρυση του ( 25 Μαϊου 2011).

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










132