Ιούνιο του 2015 αρχίζει η κτηριολογική αναβάθμιση του Παγκυπρίου Γυμνασίου


Η Εφορεία Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λευκωσίας, ανακοινώνει ότι τον Ιούνιο του 2015 αρχίζει η κτηριολογική αναβάθμιση του Παγκυπρίου Γυμνασίου, του ιστορικότερου Σχολείου της Κύπρου.

Την απόφαση αυτή πήραν το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και η Εφορεία Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λευκωσίας.

Μια απόφαση που κρίνεται απαραίτητη και αναγκαία για να αναχαιτιστεί η φθορά και η διάβρωση που απειλούν το μοναδικό, ως προς την προσφορά και ιστορικότητα, Σχολείο της Πατρίδας μας, αλλά και έχοντας ως πρώτιστο επίσης μέλημα την ασφάλεια των μαθητών, των Καθηγητών και του προσωπικού που διακινούνται καθημερινά στους χώρους του Σχολείου.

Τη Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014, σε δημοσιογραφική διάσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστας Καδής, εξήγγειλε την έναρξη των εργασιών κτηριολογικής ανακαίνισης του Παγκυπρίου Γυμνασίου.   Σύμφωνα με τον Υπουργό, οι εργασίες ανακαίνισης θα συνδυαστούν με τον παιδαγωγικό ανασχεδιασμό του σχολείου, καθώς και με τη λήψη μέτρων για αναβάθμιση της πνευματικής του προσφοράς.  Τη δημοσιογραφική διάσκεψη χαιρέτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος Β΄.      

Στο χαιρετισμό του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος Β΄, αναφέρθηκε στο διαχρονικό ενδιαφέρον που επιδεικνύει η Εκκλησία της Κύπρου για το Παγκύπριο Γυμνάσιο από την ημέρα ίδρυσής του μέχρι σήμερα.  Ο Μακαριώτατος εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να στηρίξει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στην προσπάθεια αυτή, προκειμένου το Παγκύπριο Γυμνάσιο να αποκτήσει ξανά την παλιά του αίγλη και να συνεχίσει τη «βαριά» παράδοση που κουβαλά. 

Με την κτηριολογική αναβάθμισή του, το Παγκύπριο Γυμνάσιο, το ιστορικότερο Σχολείο του τόπου μας, αλλά και με τη δημιουργία της Επιτροπής, την οποία αποφάσισε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστας Καδής, να συσταθεί για να ασχοληθεί με την αναβάθμιση της πνευματικής προσφοράς του Σχολείου, αυτό θα αποκτήσει και πάλι την παλιά του αίγλη και το κύρος και θα καταστεί το μεγάλο πνευματικό κέντρο, το οποίο σε συνδυασμό, με τη λειτουργία και του Πρωτοποριακού Διαδραστικού Κέντρου Μάθησης, που θα γίνει πραγματικότητα χάρη στην μεγάλη προσφορά του κ. Λουκά Πουρούλλη,   απόφοιτου του Σχολείου και μεγάλου ευεργέτη του, δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλα σχολεία τόσο στην Κύπρο όσο και  στο εξωτερικό.

Εφορεία Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων

                   Λευκωσίας         




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










178