Καδής και ΚΥΣΑΤΣ συζήτησαν για την αναγνώριση των διπλωμάτων των αποφοίτων των ΜΙΕΕΚ


Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής συναντήθηκε με το Κυπριακό Συμβούλιο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών (ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ.). Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής, ο Υπουργός εξήρε το ρόλο που διαδραματίζει το ΚΥΣΑΤΣ στo χώρο της Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης της Κύπρου και τόνισε ότι ο ίδιος βρίσκεται στη διάθεσή του Συμβουλίου για συζήτηση θεμάτων που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Συμβουλίου. Μέσα από την πραγματοποίηση τέτοιων συναντήσεων, ανέφερε, δίνεται η ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων με στόχο την επίλυση τυχόν προβλημάτων και τη βελτίωση των διαδικασιών λειτουργίας του Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συμβουλίου Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών, Καθηγητής  Μάριος Μαυρονικόλας, ευχαρίστησε τον Υπουργό για την πρόσκληση για συνάντηση και τόνισε ότι στόχος τόσο του ιδίου όσο και των υπολοίπων μελών του Συμβουλίου είναι η συνέχιση του έργου της αξιολόγησης και αναγνώρισης προσόντων που επιτελείται στο ΚΥΣΑΤΣ και η όσο το δυνατόν καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, παρά τα όποια προβλήματα. Ο Καθ. Μαυρονικόλας εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την αγαστή συνεργασία του Συμβουλίου με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και διαβεβαίωσε τον Υπουργό ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση ήταν και οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για τον καθορισμό και την αναγνώριση του επιπέδου των διπλωμάτων που λαμβάνουν οι απόφοιτοι των Μεταλυκειακών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ).




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1443