Καλό σου ταξίδι αρχόντισσα


ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΠΑΠΑΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

Είναι με πόνο ψυχής που σύρω αυτές τις γραμμές, για ν’ αποχαιρετήσω έναν αξιόλογο άνθρωπο. Έναν άνθρωπο που δεν επέλεξε την έδρα του φιλόλογου αν και πτυχιούχος,  για να διδάξει στα παιδιά, τις ανθρώπινες αξίες, τις αρχές και  τις αρετές που πρέπει να μας συνοδεύουν. Αφιέρωσε τη ζωή της ως παιδαγωγός υπό την ευρύτερη έννοια από ένα ευρύτερο χώρο, αυτό των ΜΜΕ.

Η Γιάννα Λοϊζίδου δεν είναι πλέον μαζί μας. Ούτε για λίγη κουβέντα ούτε για λίγη μουσική. Ζώντας την για 17 συνεχόμενα χρόνια από τα 23 που υπηρέτησα στο συγκρότημα ΔΙΑΣ, δε θα διστάσω να πω ότι ο θάνατος της είναι το μεγαλύτερο πλήγμα που δέχτηκε το Ράδιο Πρώτο από την ημέρα της ίδρυσής του, μετά τη στυγερή δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή.

Η Γιάννα Λοϊζίδου αφιέρωσε τη ζωή της στον άνθρωπο. Δε θα τολμήσω να μιλήσω για την προσφορά της  γιατί είναι σίγουρο ότι θα την αδικήσω. Μπορώ όμως να μεταφέρω την αγωνία της για την πορεία που ακολούθησαν τα ΜΜΕ την τελευταία δεκαετία. Με κορυφαίο γι’ αυτή πρόβλημα την κακοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας από ανθρώπους που κατέχουν θέσεις παραγωγών. Καθώς επίσης και τη μείωση του πνευματικού επιπέδου κάποιων εκπομπών, με σκοπό να προσελκύσουν περισσότερους ακροατές. Αυτό, γιατί η ίδια κατάφερε να κατακτήσει με την εκπομπή της, την κορυφή των ερτζιανών και να διατηρηθεί εκεί, διατηρώντας ταυτόχρονα και τα δύο πιο πάνω στοιχεία.

Όπως αρχόντισσα παρέμεινε για πολλά χρόνια στην κορυφή, έτσι αρχόντισσα έφυγε σήμερα τόσο σύντομα. Όπως και έτσι αρχόντισσα θα τη θυμούμαστε όσοι συνεργαστήκαμε μαζί της.

Καλό σου ταξίδι Γιάννα. Καλό σου ταξίδι αρχόντισσα.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










277