Καμία απόφαση ακόμη για ρωσικό δάνειο δηλώνει ο Σαρρής


Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής απόφαση για δάνειο από τη Ρωσία και οι συνομιλίες συνεχίζονται, δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών από τη Μόσχα, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Ρώσο ομόλογό του, Αντόν Σιλουάνοφ.

«Είχαμε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση. Δώσαμε έμφαση στο πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση», είπε προς τους δημοσιογράφους ο κ.Σαρρής.

«Θα συνεχίσουμε τις συνομιλίες μας για να βρούμε τη λύση από την οποία ελπίζουμε ότι θα λάβουμε μία στήριξη. Δεν υπάρχουν προσφορές, τίποτα συγκεκριμένο. Είμαστε χαρούμενοι καθώς κάναμε ένα καλό ξεκίνημα», πρόσθεσε.

Σε δηλώσεις του νωρίτερα στο ΚΥΠΕ, τόνισε ότι θα συζητήσει με τον κ. Σιλουάνοφ όλους τους τρόπους με τους οποίους η Ρωσία μπορεί να συνδράμει στην έξοδο της Κύπρου από την κρίση. «Προσπαθούμε να βρούμε εναλλακτικές λύσεις» δήλωσε ο υπουργός. Τόνισε δε, ότι τα προβλήματα παραμένουν και είναι πολύ σοβαρά. «Έτσι κοιτάμε πώς θα εξασφαλίσουμε τα ποσά. Πρέπει να βρεθεί λύση... χθες. Βρισκόμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», τόνισε .

«Πρέπει να βοηθηθούμε να βγούμε από το αδιέξοδο. Είναι προφανές ότι το ΔΝΤ και η Γερμανία ήθελαν μια λύση που θα οδηγούσε σε κλείσιμο των τραπεζών με το "κούρεμα", αυτή ήταν η ακραία λύση», κατέληξε.

Στη Μόσχα ο υπ. Εμπορίου και στελέχη της Λαϊκής Τράπεζας
Επαφές στη ρωσική πρωτεύουσα θα έχει και ο ο υπουργός Εμπορίου, Τουρισμού και Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, με δύο χαρτοφυλάκια. Στη Μόσχα και κλιμάκιο της Λαϊκής Τράπεζας. Το ταξίδι του κ.Λακκοτρύπη ήταν μάλλον προγραμματισμένο, λόγω της έκθεσης τουρισμού στη ρωσική πρωτεύουσα, αλλά τώρα αποκτά άλλη σημασία.

Ο Κύπριος υπουργός από τη μια στοχεύει στο να δείξει τη σημασία του ρωσικού τουρισμού προς την Κύπρο, από την άλλη όμως βάζει στο μικροσκόπιο τις εξελίξεις σε διάφορα σενάρια περαιτέρω και πιο άμεσης αξιοποίησης των κοιτασμάτων της κυπριακής ΑΟΖ, ώστε να εξασφαλιστούν άμεσα σημαντικά κονδύλια.

Για την έκθεση μεταβαίνουν στη Μόσχα, ο πρόεδρος και ο γενικός διευθυντής του ΚΟΤ κκ. Ορουντιότης και Χανίδης και άλλοι τουριστικοί επιχειρηματίες, σε μια προσπάθεια καθησυχασμού των Ρώσων οργανωτών ταξιδίων και αποτροπής της ακύρωσης προγραμμάτων ή και κρατήσεων για την Κύπρο το προσεχές καλοκαίρι. Η κυπριακή πλευρά εκμεταλλεύεται την υπό εξέλιξη μεγάλη τουριστική έκθεση της Μόσχας, προκειμένου να πείσει ή και να μεταπείσει τους Ρώσους εταίρους του τουρισμού εκεί και όπου χρειαστεί, να μην προβούν σε ενέργειες που θα πλήξουν τον εισερχόμενο, από τη Ρωσία, τουρισμό στην Κύπρο.

Παράλληλα, στη Μόσχα για επαφές βρίσκεται, σύμφωνα με το ΡΙΚ, και κλιμάκιο υψηλόβαθμων στελεχών της Λαϊκής Τράπεζας. Πηγή από την Τράπεζα εκτιμά ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για θετική κατάληξη στη μεγαλύτερη τραπεζική συμφωνία, που κυοφορείται τους τελευταίους μήνες. Βάσει των πληροφοριών του ΡΙΚ, η προεργασία που έγινε, είναι πολύ ενθαρρυντική και η αναχώρηση της αντιπροσωπείας της Τράπεζας για τη Μόσχα ήταν εσπευσμένη, προκειμένου να μη χαθεί η ευνοϊκή χρονική συγκυρία.

ΠΗΓΗ (ΕΘΝΟΣ)




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










140